Toysdaily 玩具日報

查看: 7431|回復: 28

[個人收藏] shodo掌動龖珠

買了第一彈,見又唔算貴,咁就買埋第二彈啦。但攞返第一彈出黎先發覺係唔同比例的,攪咩呀?大咁多既,布羅利真係比較細隻,但同第一彈企埋一齊又剛剛好喎。股關節改用ball joint 係好左的,之前一彈係用千年前的山口股節就真係唔得囉。三隻黎講老豆算係出得最好的了。:Q
正,快啲打比我攞貨啦。
支持食玩, 正正正!
出得幾有水準
不過永遠唔齊 LINE 的東西我好忌儲呢............
我都係疊埋心水等SHF悟空老豆算了 . .. .
不錯的分享。{:1_226:}
我好恨呀!!!我这里没卖第二代!!第二代布咯里配第一代悟空简直绝配!!!谁可以做好心帮我买??呜呜。。。。:die::die:
關節黎講比第一彈進步, 不過點解唔同大細架
頭像被屏蔽
denniskwong 發表於 17-3-2015 11:00 AM
關節黎講比第一彈進步, 不過點解唔同大細架

不竟時隔兩年的產品,第一彈確實細得濟; 感覺關節又太脆麻瓜,幾次見住隻爛衫悟空拎上手又放番低……

今次可能笨大想測試多次哩個系列有無得做,全新製作; 除有少許上色qc外,今次成品確是用心。悟空同老豆大隻番或者可以夾3.75; 博洛連細隻咗除咗成本問題,或為夾番第一彈而出都唔定~改改色變成普通型態的博洛連反而更像樣{:1_377:}

第二彈的出現,都有點期待下一彈會唔會出菲利……如繼續出的話:DD

後話,今彈都有缺點; 膊頭唔知係咪組合問題,左右膊的軸承長度不一致; 其中一邊出少少~仲有有D joint 位用上肉色,當扭動就會有機會出現露肉情況><
ChrisLamXYZ 發表於 17-3-2015 01:01 PM
不竟時隔兩年的產品,第一彈確實細得濟; 感覺關節又太脆麻瓜,幾次見住隻爛衫悟空拎上手又放番低……

...

睇圖覺得出得幾有心機... 關節原理幾似shf果d
ChrisLamXYZ 發表於 17-3-2015 01:01 PM

...

希望下彈有比達~~~~~~~~~
居然唔同比例............{:1_222:}
原本想入,不過同自己講....咩都入...真係痴左...所以最後放棄左.有無攪錯,比例原來唔同左! :what:
  1. [img]https://flic.kr/p/rm5adi[/img]
複製代碼
唔識貼圖
支持今次掌動
博洛尼配合上代掌動,效果極佳