Toysdaily 玩具日報

查看: 23359|回復: 54

[分享討論] 玩具店聯盟或成趨勢

受業主迫壓
玩具店聯盟可能成為風氣
早年Neway與其他卡啦OK聯盟對抗加洲紅獨家試唱
最後幾乎被新威統一霸業
紅貓夾Action Obot另組開店, 互恵互利定筍且偷生
仲係未知之數
mfleo2010 發表於 16-3-2015 09:29 AM
玩具產品也有不少的,但主要代訂貨品,有日版和港版的玩具產品。
有時有些限定物品,如FIG ...

謝謝師兄,這兩天過去看看。
just wondering from some of the above comments

we need to make it so complicated ?  if u had a bad exp. from the store, just don't go there anymore..

in fact, no matter how passion are you, it just toys....
其實國寶開左係邊度?
小明 發表於 15-3-2015 10:42 PM
其實國寶開左係邊度?

留意商店的搬遷告示,只是地點轉變了,依然照常營業。{:1_203:}
頭像被屏蔽
mfleo2010 發表於 15-3-2015 11:14 PM
留意商店的搬遷告示,只是地點轉變了,依然照常營業。

請問這家玩具多嗎? 一直以來都是去信和買玩具,現在這家離信和很近,改天去看看
上左樓應該都大唔少..可以一戰
追風 發表於 16-3-2015 01:56 AM
請問這家玩具多嗎? 一直以來都是去信和買玩具,現在這家離信和很近,改天去看看

玩具產品也有不少的,但主要代訂貨品,有日版和港版的玩具產品。{:1_203:}
有時有些限定物品,如FIGMA的白啡馬,它是其中少數有代訂的店舖。
有時也會有一些超值散貨品推出。
我懷疑月份同精粉都有聯手打一樓, 果次見佢兩間鋪的店員講緊一樓睇佢幾時衰之類
yugi 發表於 16-3-2015 09:46 AM
我懷疑月份同精粉都有聯手打一樓, 果次見佢兩間鋪的店員講緊一樓睇佢幾時衰之類

我又聽過另一個種本。孤主同精口既老闆係互相認識,甚至可能係遠房親戚。
真真假假,疑幻疑真,我們局外人永遠唔知真相。

月份個老闆仔周不時到ssp精品買嘢/攞貨

熟絡都唔出奇?
bunnyyau 發表於 16-3-2015 11:45 AM
我又聽過另一個種本。孤主同精口既老闆係互相認識,甚至可能係遠房親戚。
真真假假,疑幻疑真,我們局外 ...

在商言商, 邊有永遠敵人

見兩家互相托價可見一斑:!
小明 發表於 15-3-2015 10:42 PM
其實國寶開左係邊度?

這間店員態度較差, 去信和買野仲好
頭像被屏蔽
好懷念以前d玩具小店, e+d全連鎖式, 賣既一式一樣, 小店反而有d另類野