Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 殺人貴

[分享討論] 轉貼!!!!!!!!!!!!!![中伏]買左件問題貨品可以點?

我上個月係尋X寶買左盒PLAY ARTS 改超人老豆,因為係舊野,盒殘都不太介意,點知開盒時發覺圓貼膠紙殘晒,懷疑開過,FIGURE有一邊肩膀好鬆,仲一扭即斷。

於是即時出去揾番佢,開頭店長指住店面告示話貨物要即時CHECK,出門不換。之後同佢講道理,我話你件舊貨盒殘我唔介意,因為都係爆盒玩。但件野比人開過發現有問題再封番盒,而鋪頭唔講清楚當新賣就不能接受。跟手我指住佢最後一盒放櫃頂的同款野,話我而家唔係要退錢,你換過盒比我,只要件貨係玩得嘅就OK。

最後都係換比我,仲即時爆盒扭兩野至走。
catcat 發表於 17-3-2015 03:03 PM
我上個月係尋X寶買左盒PLAY ARTS 改超人老豆,因為係舊野,盒殘都不太介意,點知開盒時發覺圓貼膠紙殘晒, ...

好在冇貪平買佢盒巴C光年:no:
我上個月係尋X寶買左盒PLAY ARTS 改超人老豆,因為係舊野,盒殘都不太介意,點知開盒時發覺圓貼膠紙殘晒, ...

你估下你退個盒佢會唔會封番當全新賣 :58:
之前搵 千值練 Bleeding Edge Ironman 見佢網拍賣 全新 唔駛一金牛 , 怕中伏無BID到
去到佢店果然擺左出黎貼住價錢唔駛一金牛 , 攞上手睇發覺封口圓貼殘到不得了 , 盒內仲見到有碎件 , 放番低走人
再之前買過 SHF 數碼暴龍 , 好彩無事 , 不過永不再幫趁 !
煙士點 尋X宝 呢間黑店:*

(正確D講應該話幾間)因為佢唔只一個鋪。

不嬲返新貨之餘,又周圍收舊貨當新賣:53:
轉貼:最後我今日上左去 冇退到
佢叫我自己搵返瑞華行去換個新

每次去依間野睇玩具,唔知點解個心會叫我唔好買:34:

師兄夠雷,好嘢!{:1_220:}
殺人貴 發表於 18-3-2015 02:53 PM
轉貼:最後我今日上左去 冇退到
佢叫我自己搵返瑞華行去換個新

你2手當新貨,仲叫個客揾代理換:blame:
輕鬆鬆弛熊 :我上年買過把gaim創世弓,盒殘殘地,返屋企先發現張膠紙明顯被人開過,好彩裡面冇穿冇爛個檸檬鎖都玩到,之後好少幫襯146