Toysdaily 玩具日報

查看: 3048|回復: 10

[分享討論] [會所偷食記] 蘭度偷會車仁 MEGAHOUSE 中招記

見雷神再版個價回落到5魚內咁多, 就追返同佢, 順便5魚1蟹入埋太陽之翼~ 雖然知道MEGAHOUSE D QC麻麻, 但小弟買玩具都好少CHECK貨, 感覺上賣家都肯咁平, 阿虎係街交收, 唔通叫人拎幾盒黎揀咩, 但係隻雷神咁中招... 拎到樓下會所 (係屋企冇機會開黎玩...) 拎出黎睇真D, 未拆盒已見到車身中間藍色位有D白色塵, 拎出黎抺走佢就發現D藍色係啞色, 就好似細過第一次用消光濟時, 加落D油到就咁手油個效果... SHIT...跟住地台花左...車頭花左...車身中間散熱甩油...仲要冇螺絲批拆出黎玩...頂!!!

之後唯有玩太陽之翼 (想問無記係點叫呢架車? 無哂印象), 其實車頭泥擋都有少少花, 但都係可接受, 同睇其他師兄D分享圖都有咁既情況, 至於其他機關唔講得好出色, 都係甩甩漏漏咁, 車尾兩則散熱片原來係換件的, 當然咁DETAIL係好難做到, 但都係有D失望...

呢間野QC真係好唔掂,如果唔係有愛又無選擇,我唔會買囉
頭像被屏蔽
所以,我一隻都唔會入,變形差,QC差。:no:
下架雷神終於送人仔,算係qc差既少少安慰:oh:
MEGAHOUSE 中過一次 魔動王 三主角 大伏之後 永久BLACKLIST... QC差 價錢貴...
老玩家 發表於 10-3-2015 10:36 PM
下架雷神終於送人仔,算係qc差既少少安慰

但無左抽氣扇功能呢:oh:
之前都入左,返去一開盒QC差到喊即放。
雖然呢個系列有愛~~~但QC太差真係買唔落手。
嘩~好似炒完車咁既,成幾百蚊架膠車D QC做到咁....:cool:
超港人 發表於 10-3-2015 06:53 PM
Ching們有插水價入算好好了
玩具黎QC問題算吧喇

曾經有條友豪入左兩箱第一水超級雷神上網賣, 盒盒都靚仔, 賺左千幾蚊,
但之後再版平價入就中SAD貨...{:3_141:} 呢D算唔算係報應??

在我黎講玩具QC真係唔係話要去到完美, 但呢個系列真係冇咩難度,
重點就係車殼上色, 但咁都做得唔好就難免有D失望~

我都係見新條個部入左OK先入坑, 希望之後個D KEEP得返蘭度呢部咁既水準都好開心~
ARM ARM上YOUTUDE睇返第一集, 到而家都覺得好好睇!!~
以前2D動畫同而家乜都CG真係冇得比, 有動感好多,

LUNCH又有新節目送飯~