Toysdaily 玩具日報

[詢問] 有冇師兄去過日本bandai-museum

http://www.bandai-museum.jp/collection/japan.html#japan12
睇網站好似幾多嘢睇,但又好似要坐好耐車,唔知值唔值得去呢?
本人未去過,但over 90min車程,來回大半日好金,要check下附近有冇shopping mall 先考慮:34:
4年前去過,好遠又無JR特急車,我喺淺草坐咗成2粒鐘才到宇都宮,但個museum D舊玩具(包括女仔玩具)超正,有D玩具更加唔止喺popy 及 bandai, 連 takara 及 tomy 都有,值得去一次,另外宇都宮喺全日本最正餃子之地,睇完玩具後食番一大餐,正啊!
坐新幹線去宇都宮再轉車,會唔會快D?{:1_373:}
我上年去完日光順道去左,如果師兄想睇舊合金,可以一去。但其實只不過係量多,稀有品不多,可能行多幾轉信和、in'spoint已經差不多。展館不算好大,行一個鐘多D就行完,附近幾荒蕪,去左要有專程一去既預算。
一定要去!一定要去!一定要去!
以前仲係東京松戶哥陣去過一次, 哥陣非常值得去, 又近又算多野睇...