Toysdaily 玩具日報

[活動展覽] Evolution Toy Dynamite Action!

eddiem249 發表於 9-3-2015 05:07 PM
係CMS個老細攞住啲版權,開過間新公司,剩低間爭人周身債既CMS

唔怪得
又有巴拉達, 又有飛天鑽哩D真磁力合体
不過乜野都磁力...
應該入左好多貨啦

http://ja.wikipedia.org/wiki/%E3 ... 7%E3%83%A7%E3%83%B3
宮崎隆博為CM'S創立者之一
09年中鉢秀樹過世,

之後宮崎隆博就離開CM's,
創設了EVOLUTION TOY
妻子中鉢和子成了CM'S的社長
然後CM'S於2014年3月宣布破產

getter go ...
好爛大機會會買
This company is very ambitious!
til520102 發表於 9-3-2015 05:26 PM
http://ja.wikipedia.org/wiki/%E3 ... 7%E3%83%A7%E3%83%B3
宮崎隆博為CM'S創立者之一
09年中鉢秀 ...

有冇離埋婚……XDDDD

謝師兄們詳盡解說,即係巴拉達都係舊模黎?
品質唔掂~~~但好多隻都想要~~~~:help:
支持玩具日報講玩具,分享玩具! 多謝C兄報好科! :$:handshake:
其實呢間廠D嘢定價真有點貴,但佢已很聰明大部份關節都用磁石波,即好似笨大的SHF D 關節咁標準化,從而減少開發時間和成本。

還有非常弱的產品設計,大部份要變形或合體的機關都避重就輕,盡量簡化,最大例子就是六神合体,幾乎沒有任何機關,全用"差替"方式完成。就算有機關的只會簡單直接做出來就算,不會考慮鬆緊情度,例如他們不會加軟膠或扣位去固定,可以看出設計上沒有落很多心思。

奈何佢出D角色又很対我地D老餅口味,所以我都有買光速電神,新三一和宇宙魔神。
不過我幾like佢全隻上色,放在櫃內展覽很不錯,當然拿起手把玩難免甩甩漏漏。不過如角色喜歡我都會選擇購買。

依間公司出我一隻都冇買,但好多老餠機就係依間廠出⋯⋯天呀:no:
佢隻銀河旋風出咗都未買,都係想睇佢今次公布會唔會出埋銀河烈風同銀河疾風,但睇嚟個神枱都係擺番Yamato個隻算把!
呢間廠D質素認真唔掂,揸上手毫無質感,奈何佢出D角色又幾吸引!
柏迪 發表於 9-3-2015 10:22 PM
佢隻銀河旋風出咗都未買,都係想睇佢今次公布會唔會出埋銀河烈風同銀河疾風,但睇嚟個神&#2654 ...

我寧願要群雄嗰隻,又平又抵玩
threeeye914 發表於 9-3-2015 07:37 PM
有冇離埋婚……XDDDD

謝師兄們詳盡解說,即係巴拉達都係舊模黎?

大大是否誤會左, 中鉢和子是中鉢秀樹妻子, 人都過左身, 仲離乜婚.

EVOLUTION TOY是宮崎隆博自立門戶開的, 在CM'S破產前已經有.

產品風格和CM'S前期產品類似, 但暫時應該未試過同模
這家公司我買了波賽頓之後就被嚇到--要擺外八字才站得住,有時一樣會倒;價格又不便宜。之後又買jeeg,這款還可以,至少磁力夠,也可以輕易擺pose。但後來的產品我沒有什麼信心,有時光看官圖的照片就大約可以知道此款的可動度了,因為每張也都是外八字站法,這樣要怎麼買的下去啊?
追風 發表於 9-3-2015 10:58 PM
這家公司我買了波賽頓之後就被嚇到--要擺外八字才站得住,有時一樣會倒;價格又不便宜。之後又買jeeg,這款 ...

佢D產品最大問題是鐵球好易生鏽, 膠質又麻麻