Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: ZIN

[首辦] 超音戰士 超級山達(雷電)完成苦等十載的童年夢

城市獵人 發表於 11-3-2015 03:25 PM
以今時今日既技術, 唔明點解無廠出超音戰士既figure. 真係無market咩?

x2, 今日以SHFiguare, Figma或Revoltech, 好多舊作都應該出,

包括你頭像果位出都肯定大把人買!
demonkog 發表於 11-3-2015 07:20 AM
依位師兄太識貨了
呀芳托波果幕係由菊池通隆親自監製架

某一幕邊個監製都有文獻記載? :@

不過講真我真係除左托波果下外對此作可謂0印象

我係有睇晒的, 不過真係唔多記得, 仲記得敵人有位黑色超音戰士囉, 好似係主角部隊個女司令個弟弟

我仲記得當年ACLUB話呢套野D甲係抄鐵甲威龍

那麼新版的鐵甲威龍我又覺得係抄超音戰士... :x
小弟有生之年欣賞到真開心!thank you for shares!
AK30 發表於 11-3-2015 10:41 PM
小弟有生之年欣賞到真開心!thank you for shares!

言重{:2_270:}AK兄

我仲keep住呢盒, 其他想搵仲要原好既都難
亦估唔到除左我, 原來仲有咁多人都懷念呢套作品
10alanyuen 發表於 12-3-2015 01:59 AM
我仲keep住呢盒, 其他想搵仲要原好既都難
亦估唔到除左我, 原來仲有咁多人都懷念呢套作品

正wor!{:1_377:}
回回下都發現幾多C Hing 識貨.{:1_211:}

當年世嘉的超音戰士變身器 + 超級山達廣告。
https://www.youtube.com/watch?v=kRBzhAA17Uk
熱狗OO 發表於 11-3-2015 10:14 PM
x2, 今日以SHFiguare, Figma或Revoltech, 好多舊作都應該出,

包括你頭像果位出都肯定大把人買!

Hehe, 我返而希望有廠可以出冴子,夠哂
"熄時"嘛!:love:

老餅記憶,玩具已經唔記得放做去邊:$,只係搵到呢個牌
好想要呀!!:no: :sad:
太有愛了,上色好仔細,整體很棒耶,太厲害啦!!!
感覺上零件不算大,製作起來很費工夫吧.......
這套卡通係我童年时期的回億
原來手辦都有出個