Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 我的1/6自分3D頭雕,P.5 上色版已出

borisasf 發表於 3-3-2015 12:27 PM
唔會放落Ironman, 只放落普通figure, 不過就會同心悠BB合照!

ching 可否pm我邊樹做的? 謝謝
好讚啊!期待中~:handshake:
期待看完成品.....
其實第一張圖...已寫了公司名&Website ...了.......

睇左官網, 質素好似麻麻地.
可以用$8,000+做超高清,會更靚。
比完$8000做超高清, 可以再比$8000換頭雕師上色, 傳說成品好粗糙,上色有如2008年既技術,只係傳說。
一個頭雕二千幾, 係自己個樣, 仲有人上埋色, 價係高, 但聽落唔覺得貴.
fongchun 發表於 5-3-2015 11:39 PM
比完$8000做超高清, 可以再比$8000換頭雕師上色, 傳說成品好粗糙,上色有如2008年既技術,只係傳說。

8000個就未試過,我果3個都叫唔錯。上色方面,白件比上色似,但唔算粗糙既。希望上色會改進。

做左自分魂后,白件可自己翻模,好好玩。
其實真係幾好玩 二千幾蚊價錢真係可以接受 有自己獨有既頭雕好多野玩:handshake: 謝師兄分享~
好正! 請問ching 可以PM資料比我嗎?我都好有興趣~感激!
多謝樓主無私分享,期待出來效果
o_ah 發表於 7-3-2015 11:18 PM
好正! 請問ching 可以PM資料比我嗎?我都好有興趣~感激!

你要嘅资料已經PM 咗俾你喇!希望幫到你!
update 一下先!
20150309_190745.jpg 20150309_191310.jpg 20150309_191738.jpg 20150309_191812.jpg 20150309_191835.jpg 20150309_191841.jpg 20150309_192107.jpg
搞到我又想——整...