Toysdaily 玩具日報

[詢問] LEGO 76031 Hulkbuster Rescue Mission 之迷

HYDEKOBE 發表於 4-3-2015 06:50 PM
邊間吉吉?
屯門已沽清

就係屯門有, 放係 counter上面, 得一盒
斗城話每間返得3-4盒JA...................
希望各位唔好介意我既回覆離題, 今次呢隻Hulkbuster小弟都撲得好辛苦至搵到。。。。我實在唔敢相信,要買一盒價值三百幾蚊既玩具,竟然要好似飢荒爭米咁爭。。。由斗城第一日話返貨,直至到今日,大約一星期,聞說話返咗兩三轉貨,但我竟然連盒嘢個盒都無機會見到。今日中午打去問一間斗斗城,佢哋話啱啱返咗貨,點知大約兩個小時未夠,就已經聽到消息話斗斗城又已經全線無晒貨。到底係真係今次出貨太少?定係人人都一買幾盒所以多多都唔夠分? 一盒玩具啫,我玩Lego呢幾年嚟,真係未試過遇到咁既情況,其他師兄係咪都有近似遭遇?
啱啱見荃灣「其翠」開箱,希望幫到你
Called_Wind 發表於 6-3-2015 06:48 PM
希望各位唔好介意我既回覆離題, 今次呢隻Hulkbuster小弟都撲得好辛苦至搵到。。。。我實在唔敢相信,要買 ...

師兄, 其實Y拍已經有不少人放, 相信價錢不會貴斗城好多, 起碼可以慳到時間同精力.
多謝兩位師兄幫忙,已經喺斗城以外既地方入手~~~
wilson3a10 發表於 7-3-2015 12:22 AM
千色吉島都有, 遇唔遇到就靠運氣

師兄請問你呢隻點改良的身形FEEL晒:handshake:求指教
tako0169 發表於 7-3-2015 01:34 AM
師兄請問你呢隻點改良的身形FEEL晒求指教

少型ball joint

我個隻唔跟電影, 所以唔似, 老外有d改到好似:oh:
Called_Wind 發表於 6-3-2015 08:48 PM
希望各位唔好介意我既回覆離題, 今次呢隻Hulkbuster小弟都撲得好辛苦至搵到。。。。我實在唔敢相信,要買 ...

係過去幾年,我自己覺得係香港玩lego嘅人數大幅上升 [我主要儲袋裝人仔同superheroes系列]
而玩lego嘅人又好似越黎越多大人,小朋友嘅人數佔嘅percentage好似下降左
而師兄所形容嘅情況
我諗係部分嘅人想攞去炒賣,所以令到市而一貨難求

題外話,我自己身處澳洲,Avengers未番貨
不過番左應該都唔洗同人爭因為好似好少人玩咁,同埋定價貴US好多 !!!
wilson3a10 發表於 7-3-2015 02:22 AM
千色吉島都有, 遇唔遇到就靠運氣

師兄,咁即係76038再加一包pixel41528就可以整到咁 :handshake:

謝謝
Called_Wind 發表於 6-3-2015 06:48 PM

小弟都求朋友出讓(佢本身買一合玩 一合儲), 我先買到. 心感香港炒的風氣不良, 什麼demand高什麼便成炒物. 我知城市便是這樣, 但都希望留一小處空間給我們呼吸一下.
話時話我暫時真不捨得拆來玩.....希望大貨快到大家都買得心頭愛.
Leslieinaus 發表於 7-3-2015 09:09 AM
師兄,咁即係76038再加一包pixel41528就可以整到咁

謝謝

不客氣

是的, 用一包都夠了:78:
唔急玩的話遲d 大把貨
床上的波兒 發表於 7-3-2015 01:17 PM
唔急玩的話遲d 大把貨

同意,早買早享受,遲買平一舊

但大腿邊睇吾太清楚怎改:handshake:小弟新手 需要76038什麼件改?