Toysdaily 玩具日報

查看: 7146|回復: 15

[個人收藏] 重塗 mk-43 Tong Stark個盔樣 加插 隊長 俠醫幾圖流

成個三國誌樣,或者門神咁ge樣

琴晚油,好似都係差D; 但手工野實物過到自己對眼就ok :DD

用回之前潛行服重塗的隊長頭,膚色好夾^_^唔洗再搞!又多個頭可以玩diy XD

都係想A2頭配A1身,似番trailer同buster對打!

要Red Hulk, 飲reddull喇XD用app轉色……

人與人,不正常的對決!{:1_203:}

多謝觀看。

補加彩蛋

又係過到自己對眼就算XD
我想噴果隻紅色佢,不過好大工程…
quincy 發表於 2-3-2015 03:18 PM
我想噴果隻紅色佢,不過好大工程…

係呀!所以PS轉下色算囉。
頭像被屏蔽
請問鷹眼個頭係咪Marvel Select?
Marvel Legends果個好似有黑超?
神來一油,妙手回"神"
TONY真係好似
鷹眼也油得好正!!
幾有神喎 :handshake:
copperman 發表於 2-3-2015 09:41 PM
請問鷹眼個頭係咪Marvel Select?
Marvel Legends果個好似有黑超?

係呀,諗住個演員的頭都係大少少; 咪將MS的好野換過去,箭筒都用&#21655;MS~衰在支箭擺&#21655;第到未&#25598;番><
想請教師兄,咁樣係咪要夾硬拔走Tony個面罩?
另外只係油一層白油同肉色油遮左眼眉毛位再改?
最後點樣固定番個面罩上去?
Sorry 好多問題,因為ching 改動完順眼左好多,我都想改搞到:love:
神打魔帝 發表於 4-3-2015 10:33 AM
最後點樣固定 ...

拆面罩可參考第一張圖的中國人XD有筍位接合,因有幾多膠水都係拆罩的主因之一。起初用筆刀嘗試探下路,安全D可以用刀背; 係頭盔同罩之間上下郁找尋邊處易D,覺得用手拆就拆咁就ok。

我用遮蓋膠紙後噴灰,最好遮埋鼻同側面的鬍子; 後用肉色油番及重塗其他位置。用你個方法或者都得,但眼白距如果太大; 重塗&#21655;或者會有點怪,不過你覺得無問題就得。

最後問題,因為有筍位直接裝番落去就得XD如覺得鬆就加寶貼!
ChrisLamXYZ 發表於 4-3-2015 12:11 PM
拆面罩可參考第一張圖的中國人XD有筍位接合,因有幾多膠水都係拆罩的主因之一。起初用筆刀嘗試探下路,安 ...

師父明白了,但係如果唔上灰直上肉色唔知知可唔可行呢?
遮唔遮到底D 黑色:60:?
神打魔帝 發表於 4-3-2015 12:49 PM
師父明白了,但係如果唔上灰直上肉色唔知知可唔可行呢?
遮唔遮到底D 黑色?

我唔係海鮮,只是小薯蛋渣:DD

咁試下用你的方法上白色遮&#21655;再直接落油肉色油,但正面小心一攤攤或油厚&#21655;。我側額無上到灰都係直接用肉色點上去都遮到,但因側邊關係影響不大。

神打魔帝 發表於 4-3-2015 10:33 AM
最後點樣固定 ...

我會建議油層底色(我用黑色) 再上肉色(至少我係咁做~)
不過我都拔唔走Tony個面罩, 依家由得佢, 我上了肉色再慢慢補油.....
尋晚諗住整,個面罩蚊極都蚊唔到出黎,
15分鐘後放氣:(