Toysdaily 玩具日報

查看: 12819|回復: 22

[分享討論] little MP collection!!

大家都一齊分享下:)

原來係失傳已久嘅雪山鳳凰圖

RE: little MP collection!!

係雪山鳳凰圖:he:

應該係

國王的雪山白鳳凰圖:he:
佢嘅意思喺叫大家影出嚟分享吓:67:
頭像被屏蔽
果然係雪山白鳳凰圖 ~
嘩 ~ 一隻隻MP幾咁雄偉 ~ !
師兄呢個貼應該先分享自己的收藏然後其他師兄也一樣會做,得個講字企圖D乜啊?

雪山白鳳凰圖 ~《南》劇隔了15年再被搬上舞台,又是原班人馬擔綱,矚目程度可想而知。身為主角的君豪明白眾人的期待,但心態上,始終保持一貫輕鬆,昔日戰戰兢兢的壓力都已化為享受的心情,惟獨再三細閱劇本,對南海十三郎自喻為「雪山白鳳凰」,有了更深一層的體會:「江譽鏐有自己的執着和高尚情操,其傲骨不為世人所明白。以前,我覺得『雪山白鳳凰』是曲高和寡,飛走便一去不回;今日再看,才發覺牠是會飛回來的,無論在雪山還是紅塵,牠依然可飛得很美,來去自如。當一個人有遊戲人間的心態,不難參透人生就是一場經過生老病死到涅槃的修行,境界擴闊才最可貴。」
                                                                        談到新劇有何突破,君豪坦言,盡本分就是了,不會刻意追求:「對我來說,這(突破)並不重要,若觀眾覺得我有,固然好,無突破應該都不差吧,哈哈!其實突破是一個意想不到的成果,我希望把歡樂以及十多年來的個人體會投放在角色身上,透過演戲,跟觀眾分享。」
唔好意思...終於有時間搞返好:64:
iverson 發表於 9-3-2015 04:36 PM
唔好意思...終於有時間搞返好

師兄收藏非常勁喎!{:1_221:}
話時話點解冇狂派的?{:1_220:}
tolete 發表於 15-3-2015 07:15 PM
話時話點解冇狂派的?

因為我係只支持正義架...HAHAHA:DD
iverson 發表於 16-3-2015 12:53 PM
因為我係只支持正義架...HAHAHA

狂派都有幾隻好正架!
tolete 發表於 16-3-2015 01:26 PM
狂派都有幾隻好正架!

地方同金錢有限呀...仲未訂隻金色BEE:die: