Toysdaily 玩具日報

查看: 8018|回復: 18

[玩具攝影] MAFEX 小丑改造溶妝效果

大家好,其實今次呢隻MAFEX 小丑既原裝已經好靚:handshake:,
只係我手痕油吓整溶妝版,手作仔如傷眼請放過小弟,去相!!!{:1_202:}

先來兩張改造前既原裝相,其實已經好高水準!!!{:1_377:}

再放改造後既相,其實只係我自己覺得,溶妝既小丑自然D,先手痕去攪...:shy:

笑樣頭彫就改埋視線,個樣感覺變態D...:he:

靚相我就無,留返比其他C兄了!
祝大家新年進步,身體健康!!!{:1_199:}

面部的皮膚顏色不太明顯,好像仍被白色覆蓋較多,是燈光的問題嗎?
多謝分享。{:1_226:}
頭像被屏蔽
支持有心post

……………………………
支持改造post~~~{:1_377:}
mfleo2010 發表於 27-2-2015 08:44 PM
面部的皮膚顏色不太明顯,好像仍被白色覆蓋較多,是燈光的問題嗎?
多謝分享。

多謝支持,可能係燈光同相機白平均既問題,其實實物係好過相好多.{:1_198:}
我已上載D工程中既相作比較吓...{:1_226:}
超港人 發表於 27-2-2015 08:55 PM
手作仔重塗算唔錯,  good to share.

多謝讚賞,有機會再放作品傷大家眼睛...:34:
mushroom 發表於 28-2-2015 04:00 AM
支持有心post

……………………………

多謝支持!!!祝大家新年快樂!!!{:1_211:}

多謝支持,來緊既少爺仔同貓女我都會強迫重塗佢地...{:1_218:}
自然過現貨上色, support下先
手藝好
被眼睛驚到!!{:1_236:}
bbq1120 發表於 28-2-2015 01:52 PM
多謝支持,可能係燈光同相機白平均既問題,其實實物係好過相好多.
我已上載D工程中既相作比較&#2 ...

額頭部分是明顯看見那溶妝的效果,但顴骨位置便不太明顯了。
Assassin 發表於 28-2-2015 02:40 PM
自然過現貨上色, support下先

多謝支持,其實原裝都好靚,只係我想要溶妝版啫...:35:
比克 發表於 28-2-2015 04:06 PM
手藝好
被眼睛驚到!!

多謝讚賞,是否大笑個樣太邪惡?:(
因我覺得小丑應該係唔正常的,如果呢個大笑頭既視線向小小下會合乎本性.{:1_203:}
mfleo2010 發表於 28-2-2015 07:36 PM
額頭部分是明顯看見那溶妝的效果,但顴骨位置便不太明顯了。

多謝指教,有機會再重塗時定必留意.{:1_210:}