Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] [多圖]對DX合金 MACROSS FRONTIER 超時空要塞這系列說再見

Photos look super, Usteakum!

Sad to hear you are leaving Macross DX series.
我訂咗VF-19 advance,買埋呢架之後都會收皮唔再買....
:!
support正相!{:1_377:}我都停左...入F始終係因為like佢機設only...原祖先係我最愛~
好在我唔中呢個坑...............anyway support~:)
講到Macross,佢係我重投玩具坑既開始,大約07年既事。
買既第一架係第N次再販既 1:48 VF-1S 福卡機,今時今日依然覺得好型好霸氣。

當時有好多師兄們係TD分享菜機。變形圖,渗線教學,改色版,應有盡有。在下其時雖為 CD_ROM 亦獲益良多
宜家係其他forum見到常威兄都會叫佢聲威哥:!

當然自己都買左好多啦:(

我俾唔到好好既建議,不過如果樓主未買過 VF-1既,臨脫坑前買架新規 1:60 VF-1S 玩下(福卡或一条輝機),感受一下啦。我相信 VF-25 一定俾唔到你果種 down to reality 既感覺。
Nice photos! Nice photos!Nice photos!
yazoo1667 發表於 27-1-2015 03:28 AM
Very good photos!Better than 1 photo man!Ching is truly macross fan!

超港人 發表於 27-1-2015 07:29 AM
好猛嘅戰鬥部隊, 更!

Sapphire 發表於 27-1-2015 08:24 AM
嘩,師兄D相乜得咁靚

huiharvey 發表於 27-1-2015 09:12 AM
Ching, your photos are damn good!!!....true Macross fan!

多謝咁多位師兄的支持~!

Nice photos!:handshake:
頭像被屏蔽
這系列早就不紅了
Douglas.M.Saint 發表於 27-1-2015 11:16 AM
Add marks not only for your photos, but also for your great story.  

For me, I'm also collect a ...

多謝德哥~! 上次同你講12月會完成, 點知未可完成仲無愛了, 但我都總算完成手頭上影落既相, 好頭好尾

我都知你會繼續入, 支持!加油~!
squll 發表於 27-1-2015 01:00 PM
Photos look super, Usteakum!

Sad to hear you are leaving Macross DX series.

Thank you my friend!

其實如之前同你傾,嚴選及不能有集齊心態
老實我有sad但玩具日新月異,有限資源下,要享受要玩其他系列

對不?
AK30 發表於 27-1-2015 10:03 AM
yes i stopped buy frontier too, thx for sharing!

相信大家既情況差不多

空間問題
太濫問題

MilkyGoGo 發表於 27-1-2015 11:41 AM
靚菜post, 要support!!

認同已出得太多太濫, 已skip咗好幾隻...

謝謝師兄

如果之前有skip應該仲可以入落去,但我係25a外都係全入晒,所以都要面對現實,要停了

VF-19A 我自己本身都唔太like robot形態
wwwkcc 發表於 27-1-2015 11:58 AM
DX呢個系列我只買過YF-29 30 Anniversary Version,但真係唔識玩,請問有無師兄可以話我知:變人形最後當身同 ...

師兄我諗你未變好先會咁

再留意下說明書
每個系列都會有完既一日, 唔緊要, 開新line !