Toysdaily 玩具日報

查看: 5152|回復: 18

[個人收藏] [粉紅色_ _, 可遇不可求] DC Collectibles - Oliver Queen with totem

小弟一向鍾意收電影電視版嘅玩具,DC嘅Arrow系列就正中小弟口味,雖然好多人都覺得呢隻赤裸Oliver可有可無,但玩落又覺得唔錯呀

開盒!配件有Totem, 弓, 兩支箭同一碌箭

面相相似度ok,皮膚亦都自然

肌肉body型得來唔浮誇

握弓手型可以緊握支弓

主要關節齊,但係股關節可動性奇低,好彩有接地關節彌補

射箭pose一向係figure高難度動作,究竟做唔做到?各位自行決定

食指射到

尾指都射到

打雀亦得

之後睇下Deathstroke頭,頭套喺軟膠,質感幾好,但係支箭略嫌唔夠直

呢隻配件算豐富,雖然未必個個嘅Arrow收藏都要有,但係呢個價錢絕對值得買,如果股關節設計好啲就更好 :shy:
我睇劇都唔覺佢身上有中文字.......
多謝分享。{:1_208:}
頭像被屏蔽
edmondphk 發表於 25-1-2015 02:19 PM
我睇劇都唔覺佢身上有中文字.......

因為依家仲未講到姐~~ (figure造型係oliver在島上過了5年之後的造型~)
jeffloh 發表於 26-1-2015 10:09 AM
因為依家仲未講到姐~~ (figure造型係oliver在島上過了5年之後的造型~)

睇到第三季都無中文字,另外d傷痕唔夠
shing045 發表於 26-1-2015 10:17 AM
睇到第三季都無中文字,另外d傷痕唔夠

咪講o左"因為依家仲未講到姐"lor~~ 背脊個紋身就season2時整的, 胸口粒星就係俄羅斯黑幫logo, 應該是因為season2救了個大佬(即season1 oliver有時搵佢幫手果位), 佢被救起之前有5年時間, 即係仲有2年的故事講佢呢d中文字點黎呀. (雖然我完全唔明幾個字代表d乜...)
jeffloh 發表於 26-1-2015 10:31 AM
咪講o左"因為依家仲未講到姐"lor~~ 背脊個紋身就season2時整的, 胸口粒星就係俄羅斯黑幫logo, 應該是因為 ...

我唔係話5年前,我講現在返到城市,唔通做左激光去紋身?
shing045 發表於 26-1-2015 11:56 AM
我唔係話5年前,我講現在返到城市,唔通做左激光去紋身?

"現在"個紋身仲o係度, 邊度無o左??
season 3劇照: 留意係有中文字紋身

jeffloh 發表於 26-1-2015 12:54 PM
season 3劇照: 留意係有中文字紋身

鼠姜姚豬?
。。。。。。。。。。
無明: 發表於 26-1-2015 01:00 PM
鼠姜姚豬?
。。。。。。。。。。

4個字我都睇得明, 但加埋就唔知點解~~ XD

ps: 有人話係"射箭要準"的諧音, 不過我唔太相信...
jeffloh 發表於 26-1-2015 12:51 PM
"現在"個紋身仲o係度, 邊度無o左??

好眼利      :he:
jeffloh 發表於 26-1-2015 01:04 PM
4個字我都睇得明, 但加埋就唔知點解~~ XD

ps: 有人話係"射箭要準"的諧音, 不過我唔太相信...

我都有聽過人話「射箭要準」呢個說法,我都唔係好信,唔會相差咁遠下話
不過睇到S2最尾一集,劇中香港入面既牌坊、公司名全部都係中國數字,笑左之餘,對「射箭要準」呢個講法,輕輕信左1成XD
我同ching你一樣都係中意收藏電影同電視版嘅玩具,
不過我arrow我就比較有興趣之前有著衫果個版本:78: