Toysdaily 玩具日報

樓主: Devil_Fudou

[分享討論] SHF 筋肉人 & Warsman + 挑戰極限!筋肉族三大奧義!

cannot find warsman.....where can i buy?
So.casio 發表於 26-1-2015 08:58 AM
有無邊度可以睇番全部的筋肉人呀,好多漫畫店都冇

我都搵左好耐都唔見有,最後選擇左睇英文版...
tmutsu 發表於 25-1-2015 12:58 PM
最後一期既封面露左,見到隻眼同咀

另外真之素顏.....

魂限會否出靚仔頭?:58:
felixchi 發表於 26-1-2015 09:59 AM
cannot find warsman.....where can i buy?

見到一扭炒起左,$388.....
我淨係搵到套爆笑筋肉人, 係咪第二套野來?
yugi 發表於 27-1-2015 10:51 PM
我淨係搵到套爆笑筋肉人, 係咪第二套野來?

應該一供有三套,第一套講筋肉人,有港版,第二套講筋肉人個仔萬太郎同二代超人,只有台版,第三套係萬太郎回到過去,保護過去,只有日版
167169 發表於 27-1-2015 09:56 AM
應該一供有三套,第一套講筋肉人,有港版,第二套講筋肉人個仔萬太郎同二代超人,只有台版,第三套係萬太 ...

而家出緊算係第四套,係第一套既延續,承接第一套結尾,由第38期開始繼續出,只有日版
仲有架我真係唔知喎
167169 發表於 27-1-2015 10:59 AM
仲有架我真係唔知喎

有呀,而家連載緊,講返王位戰之後,完美超人大軍殺到
大鐵牛帶領七大惡魔超人+正義超人 vs 完美超人大軍
之後惡魔將軍出擊,帶領惡魔六騎士攻入超人墓場,vs 完美超人始祖

單行本最新應該出到49期,連載我諗大概去到51期左右
嘩個故事已經去到一個我完全唔知嘅情況,睇黎筋肉人只係日本受歡迎,唔係都唔會連台灣呢個咩都有中文版嘅地方都唔出中文版啦
167169 發表於 27-1-2015 10:56 PM
應該一供有三套,第一套講筋肉人,有港版,第二套講筋肉人個仔萬太郎同二代超人,只有台版,第三套係萬太 ...

即係果套爆笑筋肉人係第一套定完全唔關呢3套事{:1_215:}
167169 發表於 28-1-2015 08:07 AM
嘩個故事已經去到一個我完全唔知嘅情況,睇黎筋肉人只係日本受歡迎,唔係都唔會連台灣呢個咩都有中文 ...

台灣的書名叫"金肉人",金肉人二世都出左(都四五年前出晒)
香港反而冇出二世
yugi 發表於 27-1-2015 08:18 PM
即係果套爆笑筋肉人係第一套定完全唔關呢3套事

冇錯,爆笑筋肉人就係第一套
tmutsu 發表於 25-1-2015 12:58 PM
最後一期既封面露左,見到隻眼同咀

另外真之素顏.....

:50:原來瞎是俊男{:1_197:}:61::52:
167169 發表於 27-1-2015 07:07 PM
嘩個故事已經去到一個我完全唔知嘅情況,睇黎筋肉人只係日本受歡迎,唔係都唔會連台灣呢個咩都有中文 ...

其實.... 而家連喺日本都只係普通受歡迎... 新連載連周刊都落唔到,只係每個星期post上網免費俾人睇咋...:oh: