Toysdaily 玩具日報

查看: 18607|回復: 31

[個人收藏] 因為它,我入了人生第一盒Lego

一公佈時已經非常鍾意,但炒價太高一直忍,直到最近落番合理水平,唔好講嘢,即入!!!!!!
開頭見咁多件,諗住好難砌,但砌下砌下真係好好玩,說明書清清楚楚,最後用左差唔多八個鐘砌成,好滿足!!!!!仲第一次感受到Lego的魔力!!!!希望之後會出埋電單車同蝙蝠機啦!!!

bobafett17 發表於 27-1-2015 05:04 PM
唔好意思, 反對咗你個留言!!! 哈哈!!!!
LEGO呢個坑一定要入啊!!!!!

唉,小弟已玩開12吋,但而家連12吋都要嚴選,仲邊有咁多位玩Lego呀,12吋都可以話玩完入番盒,但Lego砌完點可以唔擺出黎呀!?唉,所以"睇完睇圖當玩左"係我而家的金句:sad:
bobafett17 發表於 27-1-2015 04:22 PM
我買咗一間大啲的居, 就一定會買呢架. HAHA!
放LEGO的空間, 比買LEGO的錢更昂貴!
這是在香港 ...

完全同意,所以呢盒係我第一盒同最後一盒Lego
頭像被屏蔽

恭喜師兄進入 LEGO 的深淵............

祝享受... 及 荷包受難吧....  :x

師兄如果俾例如 10182, 10190, 等大屋毒到... 更大鑊.....
(但其實更高享受)
Lego 真係幾好玩,而家知道點解咁人被毒到,但小弟真係冇咩時間砌,所以 Lego 係毒我唔到嘅:34:.....應該.....
嘩!我正。
我都諗住遲D買!
好多人都衰係佢身上:73:,我今日都買咗,之前抄到30魚,現在大貨返了,十九魚,今日見到嗰盒,口水到流哂,我要慢慢嘆佢,享受佢:34:
柴灣20座男孩 發表於 22-1-2015 08:09 PM
好多人都衰係佢身上,我今日都買咗,之前抄到30魚,現在大貨返了,十九魚,今日見到嗰盒, ...

諗住入唔到HT嗰部,居然敗係Lego 手上,呢盒真係正,係Lego 同Batman fans 的話,呢盒真係走唔甩
不錯的分享。{:1_377:}
正呀!真係好吸引!
what next  :58:
我都係上年公佈時見到就好想買
但係睇到價錢就一直忍住:unhappy:
見到師兄既post又有衝動想去買:no:
QOO6 發表於 23-1-2015 12:54 AM
我都係上年公佈時見到就好想買
但係睇到價錢就一直忍住
見到師兄既post又有衝動想去買

而家去返較合理嘅價錢,入番盒啦!
我都剛剛入左,十幾廿年冇玩Lego,而家開始又毒番:p
但未玩 而家煩緊放係邊
{:1_208:}
好正呀.
jeffsum 發表於 23-1-2015 08:21 AM
我都剛剛入左,十幾廿年冇玩Lego,而家開始又毒番
但未玩 而家煩緊放係邊

無錯,玩Lego最大問題係地方!!!!!!