Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: MAX

[Aci Toys] 【古希臘戰鬥民族】 色雷斯人 將軍 THRACIAN GENERAL

dragonken 發表於 25-1-2015 03:52 AM
好想後追!! 請問邊度有現貨?多少錢

一般銷售1/6 action figure 的商店 @ 旺角, thank you
上年開始,發覺 ZCWO 的 Body (曼聯球星) 越來越似 ACI 的 Body,應該有參考過,並取用了 ACI 的優點,之後 ZCWO 又把膝關節改良 (如下圖),使穿短褲的球星擺起 pose 上來更美觀,如果 ACI 也可以研發類似或可動更高的包膠膝關節,用o係呢類型古羅馬、古希臘會更美觀、更吸引。
dewback 發表於 26-1-2015 12:39 AM
上年開始,發覺 ZCWO 的 Body (曼聯球星) 越來越似 ACI 的 Body,應該有參考過,並取用了 ACI 的優點,之後 ...

agree with you! Their 大腿肌肉 & 膝關節 好看
acitoysltd 發表於 26-1-2015 12:43 AM
agree with you! Their 大腿肌肉 & 膝關節 好看

To acitoysltd:

尋日星期六黎門市拎左色雷斯將軍, 返屋企開盒玩發覺有D問題.

色雷斯將軍係我第一隻ACI TOYS既FIGURE, 期唔期望唔敢講, 但係就有以下問題

吸塑面既貼紙痴到支矛身D色甩左

手腕件甲一郁就甩色搞到隻手都有色

矛尾果粒金屬件插唔實 地心吸力關係一郁就甩

其實件PRODUCT造型係出色, 不過仲有唔少進步空間
iptinyau2341 發表於 26-1-2015 01:16 AM
To acitoysltd:

尋日星期六黎門市拎左色雷斯將軍, 返屋企開盒玩發覺有D問題.

你可以把它帶到 SEVEN 更換...感謝您的意見!
snowy0 發表於 23-1-2015 10:14 AM
一除頭盔有D似海格力斯

agree with you!{:1_223:}
最近大家都在談論阿拉貢, 希望大家也關注這個產品 ; 因為我個人非常喜歡這個 figure ,  雖然配件並不及阿拉貢多 , 但服裝和武器設計非常緊湊, 非常到位 ! 謝謝
acitoysltd 發表於 26-2-2015 12:15 AM
最近大家都在談論阿拉貢, 希望大家也關注這個產品 ; 因為我個人非常喜歡這個 figure ,  雖然配件並不及阿拉 ...

我想問下呢款係咪已經全部派晒貨??

因為我在皆旺的其他街鋪落咗訂,但到而家都冇消息嘅??
acitoysltd 發表於 26-2-2015 12:15 AM
最近大家都在談論阿拉貢, 希望大家也關注這個產品 ; 因為我個人非常喜歡這個 figure ,  雖然配件並不及阿拉 ...

因為我見你地7仔都派咗咁耐,佢仲未派。。。
如果出埋兵仔, 可以做返個陣就型爆
天蠍座 發表於 26-2-2015 09:33 AM
我想問下呢款係咪已經全部派晒貨??

因為我在皆旺的其他街鋪落咗訂,但到而家都冇消息嘅 ...

已經全部派晒貨, thank you!
300壯士!:shiny:
這地台,這人偶,絕配。慘了,要預備儲全套了
darknight 發表於 1-3-2015 04:50 AM
這地台,這人偶,絕配。慘了,要預備儲全套了

唔連地台 地台係樓主自己配的{:2_265:}
其實依隻野超正 , 頭盔超貼,涼鞋做工精美,頭雕靚(植髮其實用清水都可以set好) , 白人皮膚做得比HT 更出色(HT 刻意把白人膚色油深左)金屬劍足料, Body揸得實而無手軟現像