Toysdaily 玩具日報

查看: 5144|回復: 13

[玩具報告] Play Arts Kai Titanfall

Threezero Titanfall無疑係一件好出色玩具,好大機會成為2015 best buy。無奈size太大,相信極難過海關嗰關,唯有買隻play arts kai 止吓咳。:unhappy:  

先來一張P.S.圖(自學初哥)

說回玩具本身,個人幾滿意佢嘅雕刻同細節。舊化方面係可以,唯金屬感磨損、銹化不足,遲d自己親手乾掃吓佢..

秉承Play Arts一貫作風,站立pose唔太穩定。而且一些細節可以睇出Play Arts誠意唔夠。一些理應可以做到可動嘅地方,如手指、腳趾、腰裙甲都fix死。當中裙甲定死,使到隻figure唔可以做到下跪地pose,其實稍為改動已經ok:blame: 人仔fix pose,改可動亦唔會好難。 兩把武器細節有餘,但小機關欠奉。

實物比想像中細,以過千元定價,真係overpriced...:cool:

頭像被屏蔽
超港人 發表於 21-1-2015 06:40 AM
Ching可向海關申報請求件threezero入境咪得囉.
件海關唔會咁冇人權啩!

已經成屋玩具,人權汎濫:x...................
多謝分享。{:1_226:}
實物不如官圖,都系threezero正D,起碼同官圖比唔會差太遠
支槍好有氣勢,
有玩隻game 嘅呢隻真係走唔甩。
原來出咗啦
btw師兄好似死圖 :cool:
Assassin 發表於 21-1-2015 01:11 PM
原來出咗啦
btw師兄好似死圖

我睇到禾…google圖照計睇到。 anyway,原來慢慢攪,佢都竟然勉強跪到......:)

numan123 發表於 21-1-2015 02:07 PM
我睇到禾…google圖照計睇到。 anyway,原來慢慢攪,佢都然勉強跪到......

係喎又睇到了
又幾靚喎
jinity 發表於 21-1-2015 12:42 PM
支槍好有氣勢,
有玩隻game 嘅呢隻真係走唔甩。

其實無玩過隻game,但鍾意佢嘅設定。 而且Play arts雖然有缺點,但隻figure都幾多details.:78:
整多一副 PS:

機械人細左定人仔細左?比例上個人仔大過個坐倉好多

[quote][url=forum.php?mod=redirect&goto=findpost&pid=7418200&ptid=234123]pandafung

我唔知原作設定比例如何,但個人仔比例相對個倉係大咗。可能play arts原意係將人仔擺膊頭,所以做大點顯眼點…

好鬼靚,我分唔到邊啲係玩具 :x