Toysdaily 玩具日報

查看: 18423|回復: 68

[玩具報告] 是但影 ~~~ Metal Robot魂 Hi Nu 高達

一直沒有買高達的Robot魂系列,主要因為整個系列都沒有Markings, Ka version亦要玩家手動貼上。對於模型愛好者相信沒有問題,但對於模型苦手的我來說, 完全提不起興趣。 B記要推出Metal Robot魂,二話不說便訂了。:handshake:
Hi Nu 高達,作為Nu高達的後繼機(跟據熱狗兄講原來不是後繼機......),最大改變是浮游炮能在收納狀態時進行充電。 全身上下大量增加的姿態制御噴射系統,後腰有兩個兼有大型的燃料管,增加航行能力。武器除標準裝備外,右前臂亦裝有機槍。
盒前/後

機体正面及背面,背面可更換背翼

武器方面有激光槍,大炮及雷射劍

總結,不知是自己中了sad貨還是QC問題,右臂頭表面有些問題,腳掌因裝甲而不能貼地,浮游炮可拆出卻沒有支架作display等,其他尚算可以接受。如果可以加強可動度,增加markings數量等就更好(貪心……HEHEHE)。合金方面的確增強了堅度,希望有機會出ZZ。:$

謝謝觀賞。:64:
Good job pal,有R魂已經足夠。而且抽大蛋睇唔到件貨無得揀好的QC。

價錢也是考慮因素...
請問c hing呢隻上色係咪好似robot魂咁膠? 還是有metal build 質素? thanks.
頭像被屏蔽
多謝師兄分享靚相 {:1_377:}
多謝分享。{:1_208:}

開頭對呢隻都15/16:36:,但近排對老變興趣大D:34:
支持敗兄基械人report!

佢出ZZ我也有興趣。
樓主, HI NU不是NU的後繼機呢 :(
浮游炮支架係R魂版先有,METAL版無跟的。
熱狗OO 發表於 19-1-2015 08:53 PM
樓主, HI NU不是NU的後繼機呢

無錯, 反而係另一個 Universe (小說) 的 NU.:74:
我都入左,支持師兄既包膠,好過D logo多多聲{:1_377:}
How tall is it compare to the Robot魂 figure? It looks nice, and hopefully there is a good amount of 合金 in it. Thanks for the report and pics!
Nice report!  We feel the same!  fully painted and marking is so important!
BTW, you also pre-ordered at Gucci?
想問一問呢隻d藍色位會唔會好易甩?
因為R魂就有呢個問題, 好易刮甩;
如果呢隻有同樣問題就...
我都有呢隻robot魂,但後面2支推進器好鬆,好易跌,師兄你呢隻個版本鬆唔鬆?