Toysdaily 玩具日報

查看: 4214|回復: 18

[個人收藏] [往事只能回味] Marvel Universe 3.75 - Ares

講起Marvel 3.75系列,相信好多玩家都覺得好可惜... 電影系列每況愈下,依家連主line Marvel Universe Infinite都cut關節,現實係... 3.75已死
想當年我都儲過3.75系列,不過後期轉玩6"就無再追,偶爾行過豆豆見到前一wave嘅Ares,因為玩緊Marvel Puzzle Quest有用佢,就買隻懷舊下

Ares應該有一半都係新模,實屬MU少見

配件有劍同大斧頭,MU計配件算豐富

Ares嘅關節屬於MU頂峰(男性),女性Body連手臂都係雙重關節

有接地關節,連手腕上下移動關節都有

踎低動作非常自然

股關節無遮擋,爆地靚過Iron Man

關節齊,不過都有少少缺點,因為太大隻所以雙手持武器要就角度

拎得起斧頭,拎劍就難啲揸實

Marvel 3.75 RIP :78:

可惜可惜                                                                                                                                                      .
這個的活動能力倘算不錯的,減活動關的話雖然會美觀一點,但可玩性會大減的。
畢竟它的定位是小孩而非大人,不怕銷路不佳嗎?{:1_203:}
多謝分享。{:1_226:}
off topic 隻GAME好無聊
把劍好似簡尺咁:(
this is one of the better "new" body/figure for Hasbro~ better than the "repackaged" old figures

斧、劍皆來自Hulk..

RIP 3.75, 永遠懷念你。
MU 已死. 淨係入左BLACK CAT. 不過就算唔入都唔可惜. :ar:

kaselai 發表於 19-1-2015 02:22 AM
off topic 隻GAME好無聊

隻game屬於醉翁之意系列,儲角色升level先係主菜:he:
goldwater 發表於 19-1-2015 12:06 PM
MU 已死. 淨係入左BLACK CAT. 不過就算唔入都唔可惜.

竟然入到black cat呀 :shiny:
Assassin 發表於 19-1-2015 02:14 PM
竟然入到black cat呀

頭先太源仲有喎....
呢隻MU都係正野,印象中我最後一隻入嘅已經係SCARLET SPIDER~
我之前的3.75 賣晒,宜家專門睇其他師兄的收藏!
我今個wave買了鷹眼及DD:61:
支持刺客兄靚相{:1_377:}
這隻Ares算是MARVEL最後一隻有良心的產物,同WAVE的VALKYRIE也很不錯

但正如你所說~~往事只能回味~~3.75已近黃昏了