Toysdaily 玩具日報

查看: 6709|回復: 16

[詢問] [求助]除了屋企以外,什麼地方可以砌(素組)模型?

請問除了屋企以外,有什麼地方可以砌(素組)模型?

在下之前買的模型(未砌)現在沒地方存放,
大約有十多盒了。

想素組完成後不要盒來清出多一些地方,
但是屋企現在不方便砌模型了。

請問有什麼地方可以素組模型呢?
希望是不用花費或不貴的。
先感謝!
:he:條女屋企 (但係應該做第二樣會合理D)
如果只係素組, 剪鉗, 筆刀, 沙紙 幾樣工具已足夠. 公園, 屋邨花園平台, even 你屋企後樓梯都得. 只要係唔阻人嘅地方都得喇, 成盒拎出去, 砌完成盒拎返屋企.
office. {:1_203:}
gl_edmond 發表於 17-1-2015 12:49 AM
條女屋企 (但係應該做第二樣會合理D)

同條女一齊砌來砌去:D
:$麥當當,大大樂,街口轉角公園仔都得,視乎你有無心去搵。
哈哈∼ office 和 條女屋企 只怕會變成做了其他事……:p
公園 和 麥當當,大大樂 是不錯,但是想再看看有沒有其他選擇:$
是否想找砌模型方面的出租工作室?
在網上查詢時輸入”模型”、”出租工作室”的關鍵字眼,便有一些選擇地方可考慮。
不過還是在家中玩是最好的。{:1_203:}

不是出租工作室,
這對在下來說是有點貴:Q
在屋企真的是最好的,可惜就是不能在屋企:die:
很多年前,觀塘和屯門是有些模型舖,是租一個位給人噴模型的,但可惜是敵不過舖租。
game13 發表於 18-1-2015 02:24 PM
哈哈∼ office 和 條女屋企 只怕會變成做了其他事……
公園 和 麥當當,大大樂 是不錯,但是想再看看有 ...

其實咁係無公德喎~~
頭像被屏蔽
朋友屋企
:he:
其實太多模型的話可以租個迷你倉,再係入面擺張檯仔同櫈係入面砌埋。
食肆真的可能會影響到別人,
再看看有什麼地方不影響好.
儲蓄, 置業, 自主, 砌過飽!