Toysdaily 玩具日報

查看: 6133|回復: 23

[分享討論] 人越大, 越想揾返兒時玩具

魔動王, 龍神丸, 合體機械人, 越出越貴, 但就忍唔住買...
想回憶一下...都越黎越貴了........
頭像被屏蔽
玩具只會越來越貴,一直都係咁!!
過去永遠是美好的!
D回憶越來越多咗,D價錢就越來越貴
玩具是非常能刺激兒童的思維,所以相對的印象也是很深的。
會尋找回以往的玩具,其實是很正常的。{:1_211:}
The price of childhood memory is not cheap but valueless.  Go for it bros.....
以前細過就無能力完夢...而家大左...負擔重左...有能力都唔敢去完夢...
以前d玩具雖然外型唔靚, 不過味道一流
denniskwong 發表於 15-1-2015 11:09 AM
以前d玩具雖然外型唔靚, 不過味道一流

以前的玩具在設計上因有限的條件,如材料和製造等。但在關節的設計上則是現在的基礎或是一絶。如它:它的關節設計真的很獨特。

這樣也很配的。{:1_374:}

mfleo2010 發表於 15-1-2015 11:26 AM
以前的玩具在設計上因有限的條件,如材料和製造等,尤其在關節的設計上更是現在的基礎或是一絶。如 ...

嘩, 真正玩具界千年古物, 好野!
可惜我果d掉晒...
以前買唔到,而家有錢就買番晒,笨大就係捉正我哋D老野心理,訂價越黎越貴
我記得十幾年前, 一隻識變身的戰隊戰士, 廿幾三十蚊咋嘛, 幪面超人又係, 今日? 早前行過奇趣, 幾吋大, 要成百幾二百....嚇死我...這個價, 足夠以前買隻大獸神了...以前那啲大合體又係...早前見到黃金勇者隻獸王合體, 八百蚊...真係....可能我離開玩具市場太耐了...唔知市價..
人越大, 越想揾返兒時玩具--認同.
兒時玩具最有感情的!:oh::)