Toysdaily 玩具日報

查看: 12148|回復: 38

[分享討論] 千值練 機甲鋼鐵人ARMORIZE IRONMAN(第三頁再加相)

當ML都未玩完既時候,中午收到電話,千值練姐姐打黎話入完錢就有IRONMAN玩,係今個星期我就收到呢盒IRONMAN:handshake:

BTW今次千值練客服姐姐好好態度(因為第一次玩寄貨,所以比較多人問加上我心急),所以係度都要讚一下。

先黎漫畫化既外盒

開盒會見到人型TONY

TONY素體(後圖係會場訂送既地台,同黑三一果個係一樣既)

人頭TONY做得好似漫畫,有可動眼機構

豆雞無難度

手部有3對,1對掌2對掌

可動方面素體表現良好(頭盔MODE:裝著MODE會再講)加上筆者之前都提過腰部有關節鎖,所以呢隻可動真係幾好玩

指定動作

關節鎖部份(以拉開型式,亦都係上次血邊裝甲用唔到既技術:time:)

開鎖前

開鎖後(向前範圍會提升)

裝甲方面有合金成份(呢幾塊:he:)

背面,手臂後面盔甲開關位好現眼

手部同腳部係二重關節

大腿內部同小腿係合金

幾鐘意呢間公司既設計( 小腿甲裝著前都可以組合,裝左上去都可以作打開裝甲)

裝甲後可動都無大問題(除左膊頭塊甲,不過玩開M記6寸既你應該無問題:p)

最後因為都係趕住既關係,求圖可能後補,呢隻IRONMAN好有裝著變身既影子,下半身比較多合金,所以都好穩,關節入面上左螺絲,所以可以放心去玩
謝謝分享!真係好正呀。仲要係toy soul版,非常葡萄你。
官網一開訂,我就訂左。本來我星期五收到email, 攪左一輪,星期今日終於將會收到。都係買現貨。。
bearwolf_100 發表於 13-1-2015 03:00 PM
謝謝分享!真係好正呀。仲要係toy soul版,非常葡萄你。
官網一開訂,我就訂左。本來我星期五收到email,  ...

師兄睇黎都係IM fans,呢隻平身1516買唔買,點知見會場有得訂所以訂左,不過呢隻幾驚喜佢有合金裝甲,同玩上黎唔洗就住就住
真係唔知呢隻玩具原來係裝著...
師兄post多啲圖啦 :46:
不錯,多謝分享。{:1_377:}
請問Ching pre order gift係咩? THX!
頭像被屏蔽
好似Bleeding Edge嘅設定靚D
多謝師兄分享,隻ironman 好正呀!我訂咗仲等緊收貨 :no:
借問師兄呢一隻同之前出ge血邊甲係唔係同一個系列(我意思係指漫畫入面,因為我知大家都係千值練出)
只係見之前出ge有金屬上色,呢隻就無..係漫畫都係咁??
isaac618 發表於 14-1-2015 12:54 AM
借問師兄呢一隻同之前出ge血邊甲係唔係同一個系列(我意思係指漫畫入面,因為我知大家都係千值練出)
只係見 ...

漫畫入面佢地都係616世界既TONY所製造同係唔同時期使用

血邊裝甲,可以變成TONY需要既武器,相對比較近期使用

今次呢隻係ADVANCED ARMOR,相對比係舊式既裝甲,我開始玩美玩既時候開始就係見到佢:p

好正呀, 其實2隻iron man我都好喜歡, 可惜最終都放棄入手. 不過佢地係近期咁多公司出ironman玩具中我比較喜歡的一間公司~
咁CHING..有無咩網可以睇到IRONMAN 裝甲GE進化史/圖片???我搵來搵去都係電影版...無漫畫版..><