Toysdaily 玩具日報

查看: 12833|回復: 30

[玩具報告] SS R2-D2

一隻好多架生嘅R2D2…

仲有個石座,舊藍膠係由R2D2投影出尼Leia嘅影像,係嗰個年代真係好型…

加埋B社嘅小金人,真係機械人嘅classic

睇相還可以,實物有小小膠,D hatch opening 好易散…仲有隻野輕飄飄,
不過總算是最有heart嘅R2D2, gimmick夠哂多…

其實真係對呢個杯架冇咩印象⋯所以玩個陣擺錯左係前面…唔好意思…
成盒野都冇教人點玩呢抽野…

同場加映

相信B社隻R2D2 1:6凍過水,HT又話唔出呢c3po 同r2d2,睇尼SS呢隻係不二之選

tc298 發表於 21-1-2015 11:26 AM
可以的...不過把光劍要對得好準個位...禁一下會自己彈上嚟

已成功,原來要按入再撥向一邊再放入光劍。謝謝
不錯,多謝分享。{:1_226:}
師兄,隻R2系咪可以著燈?:handshake:
great sharing!!! but I still wait for bandai and get no faith in ss
Thanks for sharing! Going to pick up mine today!
airaseal 發表於 12-1-2015 11:06 AM
師兄,隻R2系咪可以著燈?

Yes  {:1_235:}

airaseal 發表於 12-1-2015 11:06 AM
師兄,隻R2系咪可以著燈?

可以的, 個石枱舊藍膠都會著燈嘅~
想請問R2D2 頭頂同背面突出嚟嗰盞燈係咪本身唔會著?
我果隻頭頂同背面突出嚟嗰盞燈都晤著, 問過兆萬TH佢地話唔會著的, 不過sideshow官圖又著真係吹脹。
小弟的都是頂及背的鏡頭不亮
有冇師兄知道R2-D2個頭係點樣開㗎?我唔敢亂噤開,怕整壞。

{:1_197:}

重有,冇燈?敢樣Sideshow個spec話:
  • Light Up Logic Function Display, Processor State Indicators & Holographic Projector
係指甚麼東東?

alcalc 發表於 15-1-2015 06:11 PM
有冇師兄知道R2-D2個頭係點樣開㗎?我唔敢亂噤開,怕整壞。
是扭開的

Thanks! {:1_377:}
正嘢, 相信係暫時最好既R2D2
Sideshow 呢隻 R2-D2 都幾正