Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] 1/4 Terminator2 T800 Endoskeleton (多相,慎入)。。。。。。

怨念物,當初無訂,極度後悔,之後粹之等到好價入手,單槍版已好滿足,但實物拎上手後,發多太多嘢唔對版,尤其係佢好似碌大對眼對住你笑得好開心既樣。。。。。。越睇越頂唔順,無奈地膽粗粗自己做調整,樣樣整啲整啲咁,不過始終唔係專業,好多位係改造過程整花咗{:1_372:},雖然係咁,但自己總算滿意了,遲啲有時間再郁手改手掌骨同加番啲可動細節。。。。。。屋企太細,無專業攝影棚兼攝影器材,相片純粹分享希望師兄們唔好介意。。。。。。。

多謝收看:64:。。。。。。

其實ching改咗d乜?
真係幾型喎。不過始終係1:4真係難安置
marine0791 發表於 8-1-2015 02:21 PM
其實ching改咗d乜?

主要如下:
將上下兩排牙修正,上排移正(因我嗰隻上排牙歪咗),下排改短,再補番色。。。。。。
頭骨後兩支液壓太脆弱,已斷,自己用金屬支從做再將底部向外移出啲啲。。。。。。
頸後兩支液壓向上推高。。。。。。
鎖骨兩支液壓改正,因為HT個版做啱但大貨掉轉晒。。。。。。
眼珠銀住上番黑啲再將發光位油螢光橙,令到雙眼唔著燈都唔會顯得咁Cuite。。。。。。
鼻樑位加番細節,HT又係版有大貨無咗。。。。。。
耳仔位兩條動力喉改番去鎖骨前入(原本係胸前兩側入)。。。。。。
前臂骨改短,手指公原本黐死既根部加番ball join再加支可動液壓,食指同尾指褪番正,令到佢可以正常啲咁做到握拳動作,全部手指除中指外鋸斷修正長度。。。。。。
應該係咁上下。。。。。。

stockholder 發表於 8-1-2015 02:23 PM
真係幾型喎。不過始終係1:4真係難安置

因為係怨念物,所以家中都只能破例入一千零一隻1/4。。。。。。
很開心的樣子,發現目標?{:1_214:}
多謝分享。{:1_226:}
真係超正, 但1/4對小弟黎太講大了. :63:
cywatt 發表於 8-1-2015 04:27 PM
真係超正, 但1/4對小弟黎太講大了.

我都無位擺1/4,唯獨呢隻自己係最最最想買,所以點都要頭住頭皮入呢隻1/4。。。。。。