Toysdaily 玩具日報

[非官方產品] 隨便分享 MBC002 Military Titans~~

如題~~手機傷眼劣圖~~
只是想分享一下同比d建議想買嘅師兄們~~

個人意見~~
優點:型,合體真係靚仔晒同大隻晒,奸樣做得好好~!!真係自信番晒黎~!!
        主體都唔錯,可動中上,比原裝還完度更高~!!
        改左雙手合體連接,更札實,可動更好~!!
        膠料ok,變左幾次都無白~~

缺點:價錢,我逃佬訂,要9魚港錢~~原裝成套先5魚~@@
        有d眼高手低,覺得造工追唔到設計,設計好好(雖然好複雜~!!)好精妙~~但佢造工差,有幾個扣位,插位根本唔實或差dd,要夾硬黎~!!
        一樣係造工差問題,引致有跌件情況~!!
        仲有少少就係要拆件合體,雙手基本上係拆晒~!!><
        (呢個都唔知算唔算-__-)雙手改左合體連接,但雙腳無,用原裝連接方法,好鬆~!!可動差~!!

哩隻真係1516
合體外型好吸引, 但大部份評價都係造工一般, 有跌件情況
雖然整套價錢唔算好貴 (以 Transformers Combiner &#22175;睇)

仍然觀望中.........唔知有冇機會出改良版呢?
venom99 發表於 6-1-2015 01:16 PM
哩隻真係1516
合體外型好吸引, 但大部份評價都係造工一般, 有跌件情況
雖然整套價錢唔算好貴 (以 Transfo ...

我覺得改良版機會好低~~因為唔係設計問題,係造工問題,除非佢成條生產線換左佢,但咁樣成本好大,應該無人會咁做~!!

而決定買唔買就睇下你擺定玩~~擺就一流,玩就9流(押韻姐,未至於咁差)~~擺我比90分以上,佢應該係暫時最靚一套,因為成隻主體換左(黎緊有套新add-on都無佢咁靚)~!!玩我比60-70分,其實算合格以上~~

呢套野真係救左官方套垃圾合體唔小,不過真係價錢太貴而且同個品質成小小反比,感覺d膠料跟FPJ差唔多都係偏硬重要用料薄咁,造工真係需要改進現在而言只可叫合格!
係幾型, 不過唔咪我杯茶! {:1_377:}
不錯的分享。{:1_226:}
leehow 發表於 6-1-2015 08:28 PM
呢套野真係救左官方套垃圾合體唔小,不過真係價錢太貴而且同個品質成小小反比,感覺d膠料跟FPJ差唔多都係偏硬 ...

真係略貴~~7魚中至8魚比較合理:36:
長知識!不&#38169;的一款!
頭像被屏蔽
謝謝分享。而且 老變 越出越正,第三廠 真係有heart 有牌廠方