Toysdaily 玩具日報

查看: 3009|回復: 12

[Hot Toys] 其實ht係body加pat

是否減少活動範圍,eg batman,美國隊長。防止拉爆衣服?
這個論點很奇怪,因為加了內膽會令外衣拉緊,會更易拉爆衫
係廢事再造個粗大波地
佢可能唔想你地扭得咁勁玩斷手返去換,所以咪整咁多層衫去限制郁動能力,變成大膠咁,你扭唔到就唔會扭斷Body,你要可動就自己做手術,但改動過佢就唔換俾你,HOTTOYS 呢招高招呀!
真惡魔狂人 發表於 6-1-2015 11:26 AM
佢可能唔想你地扭得咁勁玩斷手返去換,所以咪整咁多層衫去限制郁動能力,變成大膠咁,你扭唔到就唔會扭斷Bo ...

得個14日 哂氣

最好笑 拎STAR LORD個陣同我講 件大"嬲"唔除得 除左冇保養

拎美國隊長個時又係同我講 全套衣服唔除得 除左冇保養
頭像被屏蔽
改咩名好? 發表於 6-1-2015 11:28 AM
得個14日 哂氣

最好笑 拎STAR LORD個陣同我講 件大"嬲"唔除得 除左冇保養

咁抵死, 除衫都無保養.  方便D BODY 唔駛上色 ?
我就覺得有兩個原因,
一:加底衫可以墊厚個波地,取考咁做到有肌肉外型嘅感覺,
又唔使另花成本去做新波地,但始終同實正大隻有分別;
二,有時加墊衫可以預防見關節輪廓,又可以預防關節夾住外層衫,
活動時扯爛,有玩後報告講DX 12隻TDKR batman件衫有咁嘅作用。

至於上面師兄話特登加底衫令波地難郁變大膠防止玩家玩爛去換,
我覺得只係HT技術有限兼顧唔到可動性同外型,而HT就選擇咗後者。
改咩名好? 發表於 6-1-2015 11:28 AM
得個14日 哂氣

美隊仲可以接受除衫冇保養,因為件衫好難除。
又或者一啲正路唔會除衫玩嘅角色,就應該除衫唔保

唔通Joker都唔除得衫咩
美隊可以接受除衫冇保養  X 2
chungyuihing 發表於 6-1-2015 12:45 PM
美隊仲可以接受除衫冇保養,因為件衫好難除。
又或者一啲正路唔會除衫玩嘅角色,就應該除衫 ...

同意師兄講法,
CA2隻美國隊長我都有買,嘗試過去除件衫加大個胸,
不過件星星背心就點都除唔開,驚扯爛,反而上次冬兵就除到。
其實好似CA2個例子咁睇,自問我有好幾隻話唔除得衫嘅figure我都敢除過,
都叫有返咁上下經驗,自己承受到爛衫個風險,何況有連Tony Stark件Polo Shirt都唔識換嘅新手玩家﹖
而HT唔畀人除figure件衫,除咗就唔換得,係因為本身如果隻figure唔預你換衫去玩,
可以話你買咗係可以點玩都得,但就要自己承受除衫個風險後果,
當然又如果你買咗買少見少,可以換衫嘅figure,好似波斯王子,轟天系列啲屎太濃等,
我相信除衫過程中有人為損毀都唔包保養更換。
正如冇理由買部iPhone自己拆開壞咗又拎去換,
本身apple出部iPhone唔預你拆開玩又好研究又好,總之拆過就唔包保養。
外國唔知個情況係點,但其實香港好多保養服務一直都係咁,點解件產品變咗玩具之後就唔同哂諗法﹖
chshting 發表於 6-1-2015 02:13 PM
同意師兄講法,
CA2隻美國隊長我都有買,嘗試過去除件衫加大個胸,
不過件星星背心就點都除唔開,驚扯 ...

經歷一輪研究,我終於除背心(真係要夠勇氣加小量暴力),拆內膽,加厚胸,加厚膊,加長頸,終於攪掂。但始終入邊件手袖連藍膠衫真係唔識除
如果叫D女FIGURE收藏家唔俾玩除衫佢地罷買都似{:1_203:}