Toysdaily 玩具日報

查看: 14972|回復: 32

[個人收藏] 延遲發貨? my 千值練 RE:EDIT Bleeding Edge Armor

:):):$
呢隻真係好靚,不過個頭睇慣左shf系列,呢隻好似瘦左d。:(
呢隻真係好正:no:
千值練有出合金玩具,合金成份高,可惜唔受歡迎,下下插水。
千值練都係集中係關節&造形既GIMMICK好D。

BANDAI既合金,最正一定係合金魂同METAL BUILD。
好似SIC咁,宜家得返一塊可有可無既合金配件,仲要擔心掉漆,真係好唔爽。
Bleeding Edge真係好正
呢隻個人認為是千值練到現時為止的頂峰之作 !
我都忍唔住開棚影相 !:unhappy:
kenng0723 發表於 3-1-2015 08:15 AM
全塑膠⋯其實我喜歡這樣多過合金,其實合金好影響遊玩時的爽快度。個人認為只不過當時玩具設計,外 ...

十二分認同師兄所講...
睇到有啲人將玩具重量同合金比例來判別邊件玩具最好.簡直搞笑...咁鐘意舉重點解唔去買個啞鈴?

kenng0723 發表於 3-1-2015 08:15 AM
全塑膠⋯其實我喜歡這樣多過合金,其實合金好影響遊玩時的爽快度。個人認為只不過當時玩具設計,外 ...

好反對好多時玩具廠多2片合金(係腳度, 腰度)就叫自己合金玩具, 如ex 合金, breave 合金等...反而增加了整體及關節的負重, 真正的合金應似合金魂咁關節係合金, 近年表表姐metalbuild 差不多成個骨架係合金, 呢d 先可以增加抗操, 及可動等程度, 呢d 先係合金玩具真正的價值
多謝分享。{:1_208:}
個面相好似骷髏頭........
他有合金成份在嗎??
gc262swd 發表於 3-1-2015 02:05 AM
他有合金成份在嗎??

全塑膠⋯其實我喜歡這樣多過合金,其實合金好影響遊玩時的爽快度。個人認為只不過當時玩具設計,外表,可動及表演均未如今天先進,理想,才大幅加大合金比例作為gimmick已矣。但到了今天技術成熟,人們卻放棄不了「合金的咒縛」⋯試想,我們究竟是「玩玩具」?還是「玩成份」?當法拉利林寶這類型超跑每次為車身更為輕盈而攪盡腦汁改用更輕物料提升速度帶來駕駛感覺⋯但我們玩玩具的感覺卻「掉返轉」需要更多合金去阻礙遊玩時的爽快⋯是否有點本末倒置?
大大有冇呢個Iron man既背面相片?
關節設計非一般可動figure可比~:shiny:
eball_al 發表於 3-1-2015 10:25 PM
大大有冇呢個Iron man既背面相片?

你真的好好彩⋯以往我上中下左右多角度也有影,但今次偏偏冇影到後面⋯對不起,請非看其他的玩評看看能否幫助你吧