Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] SHF 龍珠 布洛尼 孤仔有貨了

iorik 發表於 3-12-2014 02:26 PM
早前已經有人講過拍賣場現貨6魚尾有交易,直至而家都係。

見到極端價錢千萬唔好當市價看待。

6尾冇咁誇,但都冇打算追了,當初冇訂就當玩少件算數了
denniskwong 發表於 3-12-2014 03:26 PM
冇訂後悔, 估唔到呢隻咁正...............

我都係冇訂見CHING開箱好似幾正,
不過唔打算高追,忍手等一等睇下會唔會落返啲再算
L.L 發表於 3-12-2014 04:06 PM

頭先見真係有現貨,c兄等美版啦,應5字頭ok,但如果真係放棄唔買,一定要恨心D.因為下年呢個時間隨時一金牛買唔到,到時可能會後悔。

多謝師兄報料剛好經過睇到師兄呢個帖就上去攞埋∼
L.L 發表於 3-12-2014 04:06 PM

朋友有冇儲開龍珠shf?
我冇玩開, 所以唔入羅連了, 因為一定一發不可收拾, 後追又辛苦.......
宇宙之王者 發表於 3-12-2014 06:24 PM
頭先見真係有現貨,c兄等美版啦,應5字頭ok,但如果真係放棄唔買,一定要恨心D.因為下年呢個時間隨時一金 ...

美版如果5字頭應該好似IP6咁, 論都論唔到我....:die:
繼續炒上就由得佢.....
denniskwong 發表於 4-12-2014 09:42 AM
朋友有冇儲開龍珠shf?
我冇玩開, 所以唔入羅連了, 因為一定一發不可收拾, 後追又辛苦.......

CHING我冇玩開龍珠SHF,因為覺得之前出果啲某啲臉相麻麻..
但今次隻布洛尼真係幾靚,而且仲要大大隻冇偷功減料,
幾年前試過後追過一啲冷門玩具(當時已經炒起晒),依家諗返覺得當時有啲太衝動,
所以以後都唔會再高追/後追了,留返啲錢玩其他玩具好過!
港魂唔加運費495 JA~ 呢隻死野真係抵玩到爆呀~ 岩岩派行貨時煙屎我記得有鋪賣七魚幾十之嘛... 不過機會錯過了~~~
玩具 發表於 4-12-2014 10:15 AM
港魂唔加運費495 JA~ 呢隻死野真係抵玩到爆呀~ 岩岩派行貨時煙屎我記得有鋪賣七魚幾十之嘛... 不過機會錯過 ...

尋日現貨六字尾日版,其實無訂都真係要諗下...免日後後悔
宇宙之王者 發表於 4-12-2014 10:19 AM
尋日現貨六字尾日版,其實無訂都真係要諗下...免日後後悔

你講後追? 呢d 野... 好講自制能力既~~~ haha
L.L 發表於 4-12-2014 10:09 AM
美版如果5字頭應該好似IP6咁, 論都論唔到我....
繼續炒上就由得佢.....

美版通常都係水尾價,如果能回落到5字頭,相信熱潮已消化得7788。

再加上唔少人唔鍾意美版,原因不詳,若果你都唔介意的話應該唔難買到。

但曾經聽過一個有趣嘅解說,指美版因趕出貨令脫模劑冇足夠時間發揮效用,導致玩具質素下降(如關節鬆)

由於都係聽返嚟冇時間同相關知識去引證,懇請各路人仕唔好有太大反應。
iorik 發表於 4-12-2014 10:46 AM
美版通常都係水尾價,如果能回落到5字頭,相信熱潮已消化得7788。

再加上唔少人唔鍾意美版,原因不詳 ...

其實美版一定無問題,因為我玩過,不過你話儲的價值,一直都係日版高咁解.至於有人無訂到(多種原因,如想先睇實物等),到現貨貴左...之後企硬唔買,一定要等佢跌回佢所認為的合理價,又話最多唔買等....咁都無法,總之唔好一年後喊住話點解上年唔追就可以了.
L.L 發表於 4-12-2014 10:14 AM
CHING我冇玩開龍珠SHF,因為覺得之前出果啲某啲臉相麻麻..
但今次隻布洛尼真係幾靚,而且仲要 ...

SUPPORT~~~~~~~~~~~~~
6魚尾太貴了,
我本來訂左但比人Cut左.

而家睇下有冇機會去返5字
如果唔係就算了
leawong 發表於 4-12-2014 12:18 PM
6魚尾太貴了,
我本來訂左但比人Cut左.

呢間咩鋪嚟㗎魂限都cut單……