Toysdaily 玩具日報

查看: 7670|回復: 23

[玩具報告] 是但影 ~~~ 千值練 Riobot 希德尼亞之騎士 繼衛

2014年機械動畫之中,有兩套自己比較喜歡,一套是「Aldnoah Zero」,另一套就是「希德尼亞之騎士」,因為之前不認識這套動畫而沒有購買繼衛,估不到千值練會推出動畫化紀念色,超感動亦第一時間訂了。:handshake:
故事大概講述宇宙船希德尼亞和宇宙怪獸奇居子戰鬥,而主角谷風長道則駕駛著「一七式衛人白月改繼衛」和夥伴們一起保護宇宙船,並隨著故事發展解開自己,宇宙船和奇居子的秘密。:78:
繼衛正面及背面,今個版本機體主要多了marking
Backpack可以伸長,武器有shield cutter
左前臂可伸出人工穎刺
手掌可射出
頭部可換上發射海依格斯粒子炮
穎刺,初段唯一能戰勝奇居子的武器,自己亦多拍了幾張相
總結,整部機体做得非常details,可惜關節太緊,玩時又驚拆斷。炮身太長自己沒有拍照……感覺上有誠意的作品連stand也多準備一個作支撐長炮身。絕對推薦給各基友。
謝謝觀賞 :64:
多謝分享。{:1_208:}

Thanks for your support, brother mfleo2010 :handshake:
Very 正豆,我宜加等緊貨寄黎,好期待
睇漫畫有介紹部機體,作者係買左好多盒高達模型砌出黎
已經取貨,多謝分享!
雖然唔識,支持一下敗兄買到新玩具post。

(呢輪冇嘢想買,早前玩具抹塵時跌斷了壽屋SRX d件,買了一盒新的回來,有空再砌。。。現在剛剛開始砌封塵多月的RG件紅魔蟹。。。合金魂 宇宙海賊Arcadia 仲沒開來玩,苦惱放什麼地方。。。。。)
床上的波兒 發表於 30-11-2014 11:55 PM
Very 正豆,我宜加等緊貨寄黎,好期待

真係正~~~:D C兄住外國?? {:1_215:}
床上的波兒 發表於 1-12-2014 12:04 AM
睇漫畫有介紹部機體,作者係買左好多盒高達模型砌出黎

原來作者係真寅正正既高達創建者~~~{:1_374:}
pctools 發表於 1-12-2014 12:05 AM
已經取貨,多謝分享!

多謝支持~~~{:1_226:} 我見今次都好多人買左~~~{:1_208:}
gazza1211 發表於 1-12-2014 12:58 PM
雖然唔識,支持一下敗兄買到新玩具post。

(呢輪冇嘢想買,早前玩具抹塵時跌斷了壽屋SRX d件,買 ...

Gazza兄~~~多謝支持~~~:handshake:

SRX~~~珍品黎喎~~~跌爛左~~~我聽到都覺得肉痛~~~:no: 估唔到您戰艦都唔放過~~~:58:我忍左痛死都唔開戰艦條線~~~:unhappy:
點解剩係推薦給基友???
頭像被屏蔽
千記出品一向都有水準
多謝Ching既基友推薦...高尚嗜好!
{:1_197:}
好正.。。。。。。。。。
係咪套野hit 左,今次多左好多人留意喎,黎緊figma 都會出