Toysdaily 玩具日報

查看: 6074|回復: 19

[非官方產品] FOC Bruticus Upgrade Kit ~~自家多圖~~

看相好了~~

先來主體的大車~

再來右腳的小車~

左腳的坦克~~

右手的噴射機~

左手的直升機~~

合體樓下再貼~~~~
合體!!!!!!

每次本家也很爽地被打面呢.......
i played the game :35:
deaiglex 發表於 30-11-2014 07:28 PM
每次本家也很爽地被打面呢.......

這是好事???{:1_215:}
肩膀設計實在很謎...........
呢隻造形真係一流
手榴蛋包飯 發表於 10-12-2014 11:53 AM
肩膀設計實在很謎...........

很迷?????
只是說明書迷吧........
upgrade後 正好多,完全變成燒鵝!
原版完合了一次之後方埋一邊,近排執屋揾返出來,再合一次,之後掉咗,簡直係簡陋過木屋,蔗楂都不如。
遲d出嘅combine war, 一樣成舊"拉芝“咁,搵鬼買。

RE: FOC Bruticus Upgrade Kit ~~自家多圖~~

avengers2012 發表於 10-12-2014 06:38 PM
upgrade後 正好多,完全變成燒鵝!
原版完合了一次之後方埋一邊,近排執屋揾返出來,再合一次,之後 ...

又唔係咁計既,如果用收藏品角度去睇,的確就唔多掂嫁啦,不過官方主打都係賣玩具,又真係比起唔少第三方出品襟玩好多,而且最重要夠平,平平地買隻黎過過手引扭兩扭變兩變都幾唔錯,同埋變形冇咁複雜,第三方好多時就係變一次都要用成半個鐘,變完人形後都唔想變番車,所以鬼佬果邊都唔係只得劣評

話說,你隻bruticus掉左啦?如果未掉不如平d賣比我丫,我改野有用
紫月葵 發表於 10-12-2014 07:02 PM
又唔係咁計既,如果用收藏品角度去睇,的確就唔多掂嫁啦,不過官方主打都係賣玩具,又真係比起唔少第三方 ...

我冇玩第三方,亦預咗比第三方出得差,但都唔好出得咁差,合完體好似會散咁,扭鬼扭馬咩?扭一下成隻分體,對手又超長,身好似紙咁簿,睇成本設計咪將出手腳嘅成本提高,咪當v class 賣,身當L class出,出貴小小,出好返d ,完全可接受。依家出到咁,掉咗完全冇後悔。
除非孩佬出品進步返,有返classic水準,如果唔係以後都唔買,偷膠,缩水,減關節嘅d class & v class

呢套add on件真係咸魚救翻生, 不過主體膠料唔係咁靚, 而且好多扣位都太鬆唔實, 要9魚太貴!
avengers2012 發表於 10-12-2014 08:17 PM
我冇玩第三方,亦預咗比第三方出得差,但都唔好出得咁差,合完體好似會散咁,扭鬼扭馬咩?扭一下成 ...

又未真係話到會散咁誇張,我都算玩得粗暴,但都未試過,正因為咁所以當玩具睇我都仲未對官方絕望既(有d第三方真係散修修到離晒普,又易爛,仲要賣好貴omg)
不過你講得岩,真係慳住成本累事,其實佢地d設計師係有料,不過就限住晒件數,搞到想做既設計都做唔到 sosad,而最麻煩係佢又唔可以話好似第三方咁定高價賣,如果唔係冇家長肯買比d細路玩,見近年官方都比較集中番落兒童市場度,generations雖然仲有出緊idw系列但都放慢左進度,據講m4 d簡易變形系列好似賣得好好,更導致官方更集中力度落兒童向市場方面發展

所以,你真係掉左啦?:help:又要再搵過T^T
紫月葵 發表於 10-12-2014 08:50 PM
又未真係話到會散咁誇張,我都算玩得粗暴,但都未試過,正因為咁所以當玩具睇我都仲未對官方絕望既(有d第 ...

掉咗law!
依家d IWD都不是好東西,基本轉腰都冇,冇買好耐,得返mp可以買。吸引小朋友買?cut cost 借口姐, 真係想吸引小朋友就出條兒童line la, 最多咪d class出小幾款,依家咁搞法,簡直自己玩死自己。
avengers2012 發表於 11-12-2014 08:12 AM
掉咗law!
依家d IWD都不是好東西,基本轉腰都冇,冇買好耐,得返mp可以買。吸引小朋友買?cut cos ...

IDW都有好野,好似springer、orion pax、megatron、arcee都幾多人讚
鬼知孩記始終都公司,老細係生意人咩,成本越少又越讚到既當然係做果樣先,畢竟我地大人眼中既m4簡易變形line受細路歡迎,令到佢賺到錢,就如同笨大,成日又限定、又改色改頭就當新野,但我地又照樣比錢,搞成咁買家都有責任。其實莫講話官方,而家第三方都質量不變(或者差左),但價錢都照樣升,什麼fansproject、maketoys都一樣,價錢高左,但易爛易損,單邊件,設計錯誤都齊晒,都有人話佢地係一線大讚…玩具業越黎越同商業掛勾咪越變成咁囉