Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 各樣★製作計劃2015★MG+HG

眨吓眼仲有一個月就要睇2014年大事回顧嘞~
2014年就快過去嘞~迎接2015年~都係望有得開開心心玩高達~
2015年~整自己都好鐘意嘅新機動戰記系列~
相信都好多同好都整咗MG嘅那吒高達~
哈哈~我整埋個背包上去~都係同人地有啲區別先至有意思~
加咗背包應該叫雙龍高達EW先啱~嘻嘻~
HG對住嗰30幾節鏈接件~暈~

MG雙龍高達EW完成改造~
(PS:後面啲其他MG係粵T同好Mr.Leung嘅...)

呢排SEED系列冇咩機體搞~
入咗Customize Campaign嘅件~
試試HG玩法嘅樂趣~整部扎多軍配備嘅達加...

月頭入咗盒疾風無敵銀堡壘~算係半成品啦~
自己眞係第一次見~咁大隻~
好多螺絲位~諗住擰開曬佢~整消夾口~做無縫~重新噴色~

收咗兩部素組漆黑突擊~準備搞埋佢~

首先~Mr.Wong喺日本收咗套GK件~
翻好之後專程喺東莞揸車嚟廣州探我~順便送咗啲GK件俾我~
感謝感謝~

大家都係玩開144...卒之圓一個童年嘅追求...
1999年讀初中嗰陣冇乜錢買高達,個個月死慳死抵儲起啲錢~買港版機動世界嘅...
睇到啲本書嘅配圖,眞係好吸引~
雖然呢幾部機體Mg都有了~死神+重砲GK嗰set冇~但係唔係咁可以去收...
祗係童年嗰中感覺好正~

神龍EW個GK件嘅頭太寬~面相靚~所以用翻HG嘅頭~GK嘅面~
FIX啲散件拳頭用得著喎~哈哈~

HG好似唔慣咁多細節~所以沙多洛EW都係唔用GK裙甲~整又麻煩~

唉~玩144都諗唔到咩機體有咩搞作~
勉強整吓呢啲所謂嘅機體~
MG就成本高嘞~要考慮吓~
畢竟都係TV版雙龍高達背包裝上去哪吒高達~
都接受到~好過部多魯基斯裝天使翼~核突到~
哈哈~
細個買過HGFA部哪吒高達啲連接配件都keep到而家~
家陣用得著嘞~超長~

迷惘高達金色機天密娜奧津鏡~
哈哈~搞掂~型啊~
感謝Rex soon協助指導~

感謝粵Y添少喺佛山車我去順德收多部HG飛行迷惘紅色機主體~
迷惘藍色機完全感應型~籌備中~

七七八八嘞~哈哈~

有很多有創意的加工改裝,個人有興趣的是那地台護盾。{:1_208:}
多謝分享。
師兄好厲害, 就算比到我, 我都唔識改.
諗到都未必做到.
wow, good job~~~~~~~~~~~
ching想問下個奧津鏡係gk件嗎?
etoile 發表於 30-11-2014 11:34 PM
ching想問下個奧津鏡係gk件嗎?

唔係GK件~江蘇嘅同好幫我免費自製嘅~哈哈~
HKGB497 發表於 1-12-2014 12:06 PM
唔係GK件~江蘇嘅同好幫我免費自製嘅~哈哈~

整得好正!
等睇上色完成品!
令人目不暇給的一個作品預告巡禮啊

大期待吧