Toysdaily 玩具日報

查看: 9620|回復: 24

[分享討論] SHF BATMAN修改樣貌

今次SHF出BATMAN算出得好好,我覺得最差係個正常樣{:1_201:},硬係有D攪笑咁,又係果句,反正都覺得差而唔用:(,不如放膽修改,好!開波!!!:36:
當然一定有人鍾意原裝個樣既,只係我賤格,又手痕,所以攪攪佢...:DD
我自己覺得有問題既地方係:
1.隻眼無神 2.個嘴位露肉太多 3.嘴唇無色,好似死人既...

BATMAN有眼珠會似D我當然知啦,不過技術上我未做到,所以做住聲納探測器時個型態先啦!:(

收返細露肉位,加返唇色...

再加深層次位...

當然唔一定靚過原裝樣啦,不過我自己鍾意呢個外型多D...:shy:

完成圖一張...:!

要睇靚相我就無啦,只係分享吓小量修改,不喜請輕插,謝謝...:77:
即刻型左十倍!!!!!
師兄唔講都唔覺佢真係露面部太多
我都想咁改, 可惜只係識用marker油XD
多謝分享。{:1_208:}
我只係用另外嗰個冇人嘴既頭就算......
Ching 改得好好喎,當堂無咁薯仔{:1_377:}
又改得幾好呀 :77:
求教學:$師兄用咩上色的?
bonna 發表於 29-11-2014 10:33 PM
即刻型左十倍!!!!!
師兄唔講都唔覺佢真係露面部太多

多謝讚賞:77:,其實呢隻BATMAN造功真係唔錯,只係差眼珠同露肉位...
凱獸王 發表於 29-11-2014 11:15 PM
我都想咁改, 可惜只係識用marker油XD

C兄,用MARKER都得架,只要用遮蓋膠紙貼好(不上色位置),再小心D上色就可以了{:1_210:}

多謝C兄入來支持!:77:
bigjohn2hk 發表於 29-11-2014 11:18 PM
我只係用另外嗰個冇人嘴既頭就算......

C兄,我初初訂果時都係咁諗架,到攞貸時一睇個面相...:@
我靠吖!醜到不能正視了..:angry:
反正一定唔用呢個頭,不如修一修改,衰左都係唔用架啦,埋一樣...:38:
大ken:
Assassin:
faiz555bun:

多謝支持!:77:
tako0169 發表於 30-11-2014 12:37 AM
求教學師兄用咩上色的?

我都只係用模型油上色,

教學就唔敢講:(,分享吓我既流程啦{:1_210:}
個頭原色係黑色,不過笨大有幫隻野上磨沙黑,唔好用開油水洗眼珠了,就直接用面相筆塗白油上色,(小心出界)
多露肉既地方就用遮蓋膠紙貼好不上色位,(不過我無用..)直接上黑色,收細露出位
巴痕同眉心我用淺灰當上線位咁上色再抺走多餘油就可
完成...{:1_208:}
Ching好手勢!!!!