Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 精品開倉!!! 舊物新入 : [極魂] 操冥使徒

相信很多人已去了精品開倉到此一遊,不過由於
本人遲去,正野被掃光,只能購入$60的操冥使徒:cool:

操冥使徒主色調為灰銀,以表達死者的形象,
感覺像個羅馬騎士的石像:x

整身鎧甲造工十分精細,令本體感覺更為強悍。

面部的馬臉造形同樣精緻,毫不偷工減料:^

在看不見的裙甲內側,更刻有花紋

但受裙甲影響,不能抬腿太高

不過蹲下卻毫無難度,并沒出現傾斜感:)

附有單手劍攻擊敵人

另配備盾具作防禦

再加上蒼藍的火焰特效,成個戰鬥格feel出晒來:D
看來今次拾到寶,$60又平又抵玩:78:

My Blog歡迎參觀
http://howard8013.blogspot.hk/

細細隻都可以雕到咁靚真係好得
一個用心的分享帖啊

實物幾 detail 喎!
如果可以變成人頭馬身就更好吧!!
這是555中我最喜歡的造型角色,555中的怪人造型亦是一絕。{:1_226:}
其實極魂呢條LINE我覺得真係OK的,我都差唔多買齊,唔明點解唔行落去…(雖然KUUGA既甲蟲真係唔太值得買…)
Lau 發表於 29-11-2014 11:19 AM
實物幾 detail 喎!
如果可以變成人頭馬身就更好吧!!

魂限有出過,但好貴:die:

多其 發表於 30-11-2014 12:26 AM
其實極魂呢條LINE我覺得真係OK的,我都差唔多買齊,唔明點解唔行落去…(雖然KUUGA既甲蟲真係唔太值得買…)

相信極魂同匠魂都係死因相同-------定價太低
chhnpng 發表於 27-12-2014 12:15 AM
相信極魂同匠魂都係死因相同-------定價太低

唔…都認同,百幾蚊買到近4~500幾既SIC細版既玩具,真係抵到爛﹗停左都係有佢原因既…
多其 發表於 28-12-2014 01:30 AM
唔…都認同,百幾蚊買到近4~500幾既SIC細版既玩具,真係抵到爛﹗停左都係有佢原因既…

呢系列亦的牙狼出得好好,同sic有得比:he: