Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] I love gundam! I love U.C.!

個保管箱很強大。
:handshake::handshake:不得了
eddiem249 發表於 28-11-2014 11:17 AM
那 ZZ 應是 robot魂,比例不是1/144的

I don't think so, 我有好幾隻HGUC GM,全部都高過ROBOT魂的Z 同ZZ
eddiem249 發表於 28-11-2014 12:51 PM
I don't think so, 我有好幾隻HGUC GM,全部都高過ROBOT魂的Z 同ZZ

R魂ZZ同HGUC噶SIZE一模一樣
hevangel 發表於 28-11-2014 10:24 AM
F90有出過Gundam FIX,不過不知是否1/144

好可惜FIX唔係144...
F90設定祗有14.8米,系UC史上最細只噶主角機.FIX比78仲高啲...
mf_c2000 發表於 28-11-2014 11:48 AM
OH~~~~~~
師兄真係冇得頂, 作品又正.
我都有諗過集中一個SCALE 咁買,

我09年之前都有收過幾只1/100噶,不過最後都係送佐俾朋友,之後一直專心收144..
可惜SHCM同GFFN斷LINE之後笨大依家好少做標準144比例噶高達成品
除佐KAS之外,蘿白魂都係偶然先會出隻啱好係144比例..比如ZZ同HI-NU之類
超讚!師兄很有自己思想,自己計劃的收藏。一絲不苟!
DSEMI 發表於 28-11-2014 04:00 PM
我09年之前都有收過幾只1/100噶,不過最後都係送佐俾朋友,之後一直專心收144..
可惜SHCM同GFFN斷LINE之後 ...

我就好少睇ROBOT 魂呢類完成品系列,
最近都係見crossbone x2, virsago , epyon 冇出過模型先留意.
感覺好似比模型細D.
其實都掙扎左一段時間, 因為價錢比模型貴,
謝謝師兄分享,大合照已收下做 wallpaper :$
個收藏喼都一流, 但覺得封印著有點可惜啊 :unhappy:
最正係個箱!
真係第一次見有師兄咁樣放!
最後個箱真心正

CHING 入左箱咪冇得成日望住 lor
Impressive collection! very nice shots!{:1_220:}
真係當gundam係寶!
Must support as a top Gundam fans!  Well done indeed! {:1_377:}
:67:個寶貝箱  :58: