Toysdaily 玩具日報

查看: 11399|回復: 22

[Hot Toys] [新手一問]HT figure 點分真假?

各位Ching, 小弟剛開始玩,想入Ironman patriot。見到Y拍有好多,其實買左點check真假? 有D話啡盒未開,係咪要即開來睇? 有乜要留意呢? 隻Figure要checkD乜? Thanks!
Keroro軍曹 發表於 25-11-2014 01:18 AM
直接在ht買都會出事
如果在y拍買就要同賣方講清楚有事點計

如果啡盒未開, 都冇得點計, 一係就買已開盒check, 但又可能是二手貨, 要視乎自已心理, 我就寧願要寫明二手算.
Iron Patriot 好似無出過假貨,所以唔洗擔心,Check 下關節緊,無爛,BODY 無花無甩油就OK
我相信如果你楝全新啡盒末開果啲,賣家末必會比你開盒check件, 因為買家開左盒最後吾買(可以係任何原因),件貨就變左已開盒或比人覺得係二手貨. 所以bid之前最好問下可吾可以開盒check件, 或者可以考慮bid果d已經開左盒check左果d. 當然要睇下個賣家個評價係唔係Ok先至bid啦!
不用問可不可以開盒,無謂比人串。

找300個以上賣出評價的,全100%。穩陣。

當面查啡盒無開過,比錢,開盒,望下公仔表面有無花痕,齊件,走人。

當然,返到家發現關節有問題,你唔好彩。找賣家都無中,佢原盒比你,中SAD佢無計。
Y拍未開盒我bid過好多次都冇事,可能我要求低掛;反而以前m記就試過bid隻拉打新一號,全新一開盒,隻腳一扭即斷:53:
其實 Hottoys 香港o的貨已經比較少問題,我有外國朋友,o的 figure 射哩眼又有,缺件又有,求救無門。
全新未開盒個啲,就算開咗盒有問題個責任都唔係o係買家度,所以即場check都無謂
我都買左隻@17魚。可能炒家太多所以要散貨
直接在ht買都會出事:o
如果在y拍買就要同賣方講清楚有事點計
假貨就機會不大,但SAD貨就有啲可能!{:1_220:}
其實HT係咪好多SAD貨? 成日聽到D師兄講有SAD貨,攪到好似買親都要搏咁。
ilove12inch 發表於 24-11-2014 10:59 PM
不用問可不可以開盒,無謂比人串。

找300個以上賣出評價的,全100%。穩陣。

有花都無得換, 而且多數吾比開, check到有問题佢 都無計
頭像被屏蔽