Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 機動戰士 GUNDAM THE ORIGIN 系列模型

THE GUNDAM BASE TOKYO 展出
HG 1/144 ZAKU DESERT TYPE 渣古沙漠型

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

HG限定 1/144 ZAKU DESERT TYPE 渣古沙漠型

https://hobby.dengeki.com/news/916465/

本帖子中包含更多資源

x

https://hobby.dengeki.com/news/916465/

本帖子中包含更多資源

x
應該冇核戰機/逃生機
40th剛剛出爐,都未冷,就殺出多隻The Origin 高達!!{:1_374:}
呢個HG版RX-78-02個頭冇MG版咁肥仔,係值得一讚嘅!
The Origin 高達比無限正義還貴,不過睇落幾好樣
stonekeung01 發表於 28-12-2019 01:00 PM

點解唔出RG版呢?
前面嘅圖……係咪有兩款膊頭?
有款邊緣像Ez8縛降落傘那設計
thx 發表於 30-12-2019 09:26 PM
前面嘅圖……係咪有兩款膊頭?
有款邊緣像Ez8縛降落傘那設計

The Origin 的 RX78-02 設定有三期型態,主要就是膊頭部份不同。

thx
原來係咁,多謝ching解答!  發表於 30-12-2019 09:51 PM
3月發售 HG 1/144 RX-78-02 GUNDAM (GUNDAM THE ORIGIN版)
【3月発売予定!近日一般予約受付開始!】
『機動戦士ガンダム THE ORIGIN』より「HG 1/144 RX-78-02 ガンダム(GUNDAM THE ORIGIN版)」が登場。
作中における意匠の変遷をパーツの選択により徹底再現!
ふくらはぎには可動バーニアを搭載し、カバーを展開させてディスプレイ可能!!

https://twitter.com/HobbySite/status/1214396425506709504

本帖子中包含更多資源

x
HG 1/144 RX-78-02 GUNDAM (GUNDAM THE ORIGIN版)
HG 1/144 RX-78-02 ガンダム(GUNDAM THE ORIGIN版)
価格: 2,530円(税10%込)
発売日: 2020年03月
https://bandai-hobby.net/item/3700/

本帖子中包含更多資源

x
到而家佢都唔肯出MG Origin 既紅渣!!!!!
呢隻HG RX-78-02淨係可以揀前期型同中期型嚟砌,冇提後期型,睇嚟Bandai係留咗手,仲想出多款後期型嘅模型賺多一次錢!
rainmaker313 發表於 8-1-2020 12:40 PM
呢隻HG RX-78-02淨係可以揀前期型同中期型嚟砌,冇提後期型,睇嚟Bandai係留咗手,仲想出多款後期型嘅模型 ...

後期型可能有加裝core-pod附件