Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] [HG] 1/144 - Gundam G-Self (G-自我)

自HG Turn A後也很久沒入新款的模型
雖然十分缺色及可動不高
但模組外型修得比動畫好
個人倒覺得這台面相很有趣XD

純粹素組拍攝,如有傷眼地方請見諒 m(_ _)m  

素組

滲線後

高度比較

手腕活動只有90度幅度,腳也只好些
但跟同期的BF主角機比不相比吧

腳部的小引擎能360度迴旋

引擎能迴轉,定飛翼能收納

初始登場

仿OP定鏡的一幕

透明件會跟創燃在燈光下一樣會發光

第一話做出跟Turn A相似的動作

雖然現在作品播了數集~但已看到機體不少威能(拖
在動畫裹看到UC的機體,會否跟Turn A時期有關
但還是會繼續關注故事的發展.

更多的圖片在原帖:
http://gundambaka.blogspot.hk/2014/11/gunpla-hg-gundam-g-self-upadate-2014-11.html

素組過程:
http://gundambaka.blogspot.hk/2014/10/gunpla-hg-gundam-g-self-upadate-2014-10.html
機體的相貎實在比較兒童向,機身主體倒設計不錯,希望劇情會有看頭。
多謝分享。:73:
劇情同機設都唔合口味,三集已經頂唔順,模型我寧願買GUNDAM BUILD FIGHTER嗰啲
我都唔太多留意呢一套, 睇畫風感覺似交響詩編
nice report. {:1_377:}
可動性真係非常差, 可說是近期高達產品中最差的一部

作為新主角機竟然這樣我對BANDAI的求其有點愕然

抱歉各位師兄遲左黎回覆         

mfleo2010 發表於 13-11-2014 03:35 PM
機體的相貎實在比較兒童向,機身主體倒設計不錯,希望劇情會有看頭。
多謝分享。

樣貌也算是它的特色,希望劇情最後唔好似V咁差唔多死清光{:1_217:}

eddiem249 發表於 13-11-2014 03:54 PM
劇情同機設都唔合口味,三集已經頂唔順,模型我寧願買GUNDAM BUILD FIGHTER嗰啲

可能動畫比較崩,睇過官方有D設定圖其實都OK
係背包差D,的確BF模型出得D機好好多:55:

haleyho 發表於 13-11-2014 06:31 PM
我都唔太多留意呢一套, 睇畫風感覺似交響詩編

因為搵番吉田健一,佢有做過交響詩人設
我起睇仲依為依套係OVERMAN續編{:1_374:}

多謝師兄支持:64:

熱狗OO 發表於 14-11-2014 09:13 PM
可動性真係非常差, 可說是近期高達產品中最差的一部

作為新主角機竟然這樣我對BANDAI的求其有點愕然

真係估唔到部機手腳已經無乜干涉位都做成咁的確有D失望
連分色都好唔齊全,好多靠貼子
真係會諗點解笨大咁唔重視依部{:1_222:}

ice-yan 發表於 16-11-2014 04:16 PM
抱歉各位師兄遲左黎回覆         

因為受過AGE的教訓,AGE未播完已經要大減價,一堆死貨無人要。

一睇啲機設就知唔荒賣得,投資越多蝕得越慘。ROBOT魂都係出曬Z系列,5月先出G SELF
eddiem249 發表於 16-11-2014 04:48 PM
因為受過AGE的教訓,AGE未播完已經要大減價,一堆死貨無人要。

一睇啲機設就知唔荒賣得,投資越 ...

其實AGE死貨都係D非主角機體多~但想入HG黑色個隻AGE2都搵唔到:no:依隻HG賣八草都唔算貴,但R魂個隻個造型真係太粗壯我接受唔到{:1_225:}