Toysdaily 玩具日報

查看: 7210|回復: 17

[個人收藏] 請問魂shop 買野,可以叫佢唔好痴咁多野落個啡盒到嗎?

成日俾間運輸公司痴哂d 核突貼紙落個啡盒度
嘩, 原來個啡盒咁重要, 唔知值唔值錢呢, 次次我收到就扔左佢了
我真係唔識貨, 唔知扔左幾多錢走
頭像被屏蔽
可以,但要訂兩盒或以上. 港魂會這樣答你{:1_224:}
其實我想問下大家,如果你們成盒收藏?會否儲啡盒?
本來啡盒不是佔很多空間,如果打算成盒收藏,加會啡盒不會浪費空間
問題是啡盒完全冇圖案,很難分別,想拿出目標玩具來就必須每盒check名,都幾麻煩
頭像被屏蔽
luciferdark 發表於 9-11-2014 12:37 PM
嘩, 原來個啡盒咁重要, 唔知值唔值錢呢, 次次我收到就扔左佢了
我真係唔識貨, 唔知扔左幾多錢走

你真係唔識貨
而家 D 人真係連啡盒都覺得值錢
上次在 FACEBOOK 二手 GROUP 見到有人話...
同人買左隻魂 SHOP 野
已有盒齊件
但覺得無左啡盒唔完美
上 GROUP 收一個啡盒呀~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
啡盒上面的日文/英文寫到明明白白
啡盒係 protective / delivery purpose 保護玩具本身
有污糟有不完美
咪正正體現緊 '啡盒' 發揮緊佢既作用囉
{:1_224:}

啡盒對我黎講係玩具層層疊時可以疊穩d

宜家玩具packing盒厚度真係同以前果d差好遠

特別B記d超合金咁大盒又重,但d盒好似軟皮蛇咁

請問有部份店舖出售新款魂限冇跟啡盒,是什麼原因?
谷口nozomi 發表於 9-11-2014 11:31 PM
請問有部份店舖出售新款魂限冇跟啡盒,是什麼原因?

慳位,掉左
字數字數字數字數字數字數字數
冇計嗰喎! 個盒要貼送貨地址, 時間(雖然亂嚟), 一係去鋪頭訂喇!  :78:
Andyccel 發表於 9-11-2014 11:35 PM
慳位,掉左
字數字數字數字數字數字數字數

吓:Q總覺得冇啡盒的魂限貨有D嘢
見到有幾間shopD鎧武魂限貨,冇啡盒跟,又有雙膠紙,但shop話全新貨,好鬼:@
玩具 發表於 9-11-2014 04:48 PM
你真係唔識貨
而家 D 人真係連啡盒都覺得值錢
上次在 FACEBOOK 二手 GROUP 見到有人話...

我上去hot toys拎嘢, 佢check件時好凝重咁同我講, "咁我要界開個啡盒啦" , 我忍唔住笑, 講"要爛鬼啡盒黎做乜, 你界啦, 唔界點check. 我唔係炒唔係賣, 只會理件貨靚唔靚仔." 可能佢地每日都對住唔少人好重視個盒先會咁認真.