Toysdaily 玩具日報

查看: 3768|回復: 14

[詢問] 日本魂展。。。參考出品無左影揮手區

大家一齊發洩下,比魂shop由希望到絕望的參考出品!!!

sr 合金srwR1R2R3!!!!!!!!
魂SHOP?係咪講魂展:(
頭像被屏蔽
欠你o既咩??:(
人地都話到明參考作品囉,實出既就比日期你睇喇,樓主你諗多左喇
SRW OG應該係版權方面出唔到,其他要等下啦…同笨大鬥長命。
sr電童 輝刃,仲有堆戰隊機械人
其實,除了SRX,很多複雜可變的機械人都未出完全可變的合金玩具。。。。。但起碼好幾款已經有Half-eye出過高價膠品(例如,超獸Nova、多款 超重神、幾款 勇者、、Gaiking、SRWOG 的 Cybaster、Grungust、黑神)。。。。。到現在,都冇廠有膽色和能力(?)出完全變形的SRX。

。。。。除了版權問題,可能市場有多大都是問題,好像人氣跟SRX差不多的 Dygenguar和穴馬,都賣得不好。
taken 發表於 7-11-2014 02:00 AM
SRW OG應該係版權方面出唔到,其他要等下啦…同笨大鬥長命。

SRX 可能等到瓜了都唔知有沒有。。。。。。。。。。。。:help:

。。。可能結構上難做:R1可變不難,但R2要這樣那樣打開,才能給R1插進去。。。另外,R1和最重磅的R2都是在合體SRX後的上身,最瘦弱的R3是腰和大腿。。。。有一定難度!盒Size也會非常大,因爲仲有R2 R3 powdered 的SRX手腳!!

不過佢敢出,我敢買,玩變形系統,三四萬yen都值!(當然最好多些金屬件啦:34:)
龍珠 / 神話, 都唔少, 皇級差不多收埋皮了
SR大贊卡, 完全唔知去咗邊, 由第一次話要開發SR合金開始.....................
gazza1211 發表於 7-11-2014 11:01 AM
SRX 可能等到瓜了都唔知有沒有。。。。。。。。。。。。

。。。可能結構上難做:R1可變不難,但 ...

SRX複雜變型都幾考笨大,但其他唔使變型的機体無出同版權問題好大関係..魔裝機神都唔太多玩具出。

得電擊hobby出得最多,如果R魂肯出就好...
sr合金28fx 都不存在了????
大家係咪忘記左出過d咩了
BANDAI都寫明係參考作品, 有話一定出?
呢個POST真係法國大餐