Toysdaily 玩具日報

查看: 6548|回復: 28

[詢問] SHF 日版錯件應該如何處理?

係現時. 電梯一上..................附近, 買左隻shf

返屋企開箱先發現錯件,
我囉返去諗注換, 佢話日板要我自己出郵費寄去日本.............
我試過兩次買日版出事, 都係間鋪免費幫我成盒寄返日本換,時間要差唔多一兩個月先攞得返. 呢D事真係要睇間鋪.我都試過有搵某間大鋪同香港代理搞換件問題, 最後不了了知,成件事當無發生過....
頭像被屏蔽
有沒的好像goodsmile那樣,send個mail就有得解決問題,求解答
mythsgod 發表於 5-11-2014 09:41 PM
店舖不幫你搞, 寄去日本的來回郵費起碼 2魚+, 買過隻新的可能會更便宜

其實店鋪係咪有責任幫我搞?
頭像被屏蔽
簡單D去諗其實錯件咪攞去換囉,消費者吾洗幫人諗日版港版掛.....
不過其實最保險應該落訂或比錢前多口問句就清楚D, 希望幫到你
笑左。。你地唔係話日版Q C 係最好既咩?
Zacc 發表於 5-11-2014 10:33 PM
簡單D去諗其實錯件咪攞去換囉,消費者吾洗幫人諗日版港版掛.....
不過其實最保險應該落訂或比錢前多 ...

就係囉左去店鋪, 佢話唔換, 要我自己寄去日本:die:
montin522 發表於 5-11-2014 10:41 PM

平時唔多買玩具, 一買就出事..........仲要係日版:oh:
montin522 發表於 5-11-2014 10:41 PM

如果是日本人自己做番就可能會係。:x
http://www.bandai.co.jp/support/syuuri/
希望可以幫到樓主
師兄出咗事,真係唔好意思{:1_229:}

以前日版是最好, 而家除外盒色水比行版好外,內裡有時比行版差, 因和朋友的玩具比較過QC問題,
而家多買行版, 已棄日版! 最小行版有事可即刻換。
annieannie 發表於 5-11-2014 11:03 PM
http://www.bandai.co.jp/support/syuuri/
希望可以幫到樓主

雖然是日文, 但先感謝
明天再試試看

有同感 手機又唔見咁多人買日版

曾經貪平買日版中伏 信和某店 自己俾多3魚運費仲要等9個月
所以以後都唔會買日版