Toysdaily 玩具日報

查看: 9687|回復: 19

[新品消息] 星之鼓動!!!!—ROBOT魂 171 MSZ-006 Z-GUNDAM 完全玩評報告

Z GUNDAM,真係等左好耐了,希望呢條LINE會一直出,百式個D都要出呀~去報告﹗足本報告,可以到小弟的FACEBOOK參看:https://www.facebook.com/media/s ... 60180499&type=1:$

內容唔算好多,都係D基本配備。不過,點解拿槍托的手掌同劍唔畀多一SET呢

外型素體無問題,非常實淨,上色唔錯﹗

手臂可動度可以接受,也可以借用手臂

盾有兩種擺法,設計方面唔錯,幾有心思﹗

槍POSE,有一個位較大問題,就係頭部既可動度唔高呢

可能做到入子彈動作

由於拿槍托既手得右手才有,因此做唔到好多動作

開大炮的劍,真係好有氣勢

最後,爆SEED,一野就紅左氣啦當時,不過,紅氣MODE,等BANDAI出啦再

借一借RG的飛行MODE來彌補個個空虛先.....
總評﹗
優:
1. 外型好,上色好
2. 可動性可以接受,尚可
3. 方便玩,無亂甩野

不足:
1. 配件太少,可以多一點
2. 手掌和劍光的數量太吝嗇了
3. 拿步槍的手唔太好,好容易搞到個柄掉了

如欲看更多玩具報告,可到小弟的FACEBOOK專頁,內有足本報告:https://www.facebook.com/media/s ... 811360180499&type=1

拿步槍的手同個柄位真係好危險,試過硬塞果陣,個柄位飛左出黎,超細粒,不過好彩搵得返

Thanks for your details  report....support !!
Thanks pics pal, 步槍柄如果造長少少會好揸手D,光劍得一把就差左D。

其他大致上ok,係屁股和小腿噴射噐造得唔夠精細求其左D。

感謝詳盡報告及圖片精美:77:
:36:      Thanks for your sharing and detailed report!
Good sharing indeed and hope can share mine soon.  :)

Support! {:1_377:}
整體算滿意 我就只是覺得雙腿外型唔好睇
好靚啊~!! 人形滿分~!!:handshake:

點解唔比佢變埋WAVE RIDER!!

百式,G 保衛者,:$  and other MS :$
九龍宋公明 發表於 30-10-2014 01:22 PM
好靚啊~!! 人形滿分~!!

點解唔比佢變埋WAVE RIDER!!

一變得,人型外型就未宜家咁好啦
我反而覺得....心口兩邊白色果兩件野(連住膊頭果件)....係咪太高, 搞到果頭好似縮左係裡面咁~~
taken 發表於 30-10-2014 01:51 PM
百式,G 保衛者,  and other MS

眼見好似有Z3...
the only fault to me is, the scale is just around 1/160....
近觀非常有型,  但遠望, 就會覺得上身比例瘦了小許。   不過可動真是一流,  可以做出很多有型動作,  而不損整體外觀。   相信可以做到九十年代,    速水仁司的超級機械人系列首辦的 那種動感。

喜歡 Z Gundam 的必定要買。