Toysdaily 玩具日報

[作品分享] 超級機械人 VS 機械獸 ---- 城市內大戰 第5次更新

建築物, 怪獸頭已更新~~~

細細件, 用咗好多心機, 多謝好多LEGO友指點同俾意見~~~

多謝收睇:77:

Called_Wind 發表於 30-10-2014 07:33 PM
好可愛, 不過真係幾大。。。。當係打怪獸既車可能得~~~~

加支 槍 係個頂到 真係可以當戰車 kakaaa {:1_374:}
可以試下加大小小個 低版,等街道 廣闊 d d ... {:1_208:}
努力加油 !!
Vince 發表於 29-10-2014 04:39 PM
可以試下加大小小個 低版,等街道 廣闊 d d ...
努力加油 !!

謝師兄提議, 不過一開始果係就係條街太闊, 所以俾人話望落似佈景 :DD 但的確好想用更似樣既路面~~~~
Called_Wind 發表於 29-10-2014 05:48 PM
謝師兄提議, 不過一開始果係就係條街太闊, 所以俾人話望落似佈景  但的確好想用更似樣既路面~~~~

你 d 種砌法 其實叫 Micro Scale 或者 Micro Build ... 用 google search 下會有好多 外國既 example. 我就搵左 d d 比你 參考一下 !!

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
Vince 發表於 29-10-2014 11:53 PM
你 d 種砌法 其實叫 Micro Scale 或者 Micro Build ... 用 google search 下會有好多 外國既 example. 我 ...

好正!! 師兄繼續share多d好野!! support!!
Vince 發表於 29-10-2014 11:53 PM
你 d 種砌法 其實叫 Micro Scale 或者 Micro Build ... 用 google search 下會有好多 外國既 example. 我 ...

多謝師兄~~~ 不過我砌果個比例算係最細果隻, 就算用最細既件,好多&#22050;都砌唔到 >< 好似我想砌車, 咁細比例, 想砌架有車輪既車都好難.......但用兩塊1X2夾埋又唔似......
Called_Wind 發表於 30-10-2014 09:16 AM
多謝師兄~~~ 不過我砌果個比例算係最細果隻, 就算用最細既件,好多&#22050;都砌唔到 >< 好似我想砌車, 咁 ...

d 個 ok ma ? 不過對你個景黎講好似大左小小 ...

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
Vince 發表於 30-10-2014 04:12 PM
d 個 ok ma ? 不過對你個景黎講好似大左小小 ...

好可愛, 不過真係幾大。。。。當係打怪獸既車可能得~~~~