Toysdaily 玩具日報

查看: 5326|回復: 10

[玩具攝影] DC Collectibles batman 75th anniversary box set

大家好, batman不經不覺已經有75年的歷史了, 今年DCC出了一個 3R版 (repaint, recycle, reuse) boxset, 我為o左 "儲齊batman figure去到一個DC會訪問我的地步" 所以都入o左~ (11月會有另一個boxset 推出) 一向我買親d玩具都會"爆盒"的, 不過呢set的包裝真係好靚, 差d唔想拎d figure出來~

去相:

包裝盒好大, 好似一塊...................墓碑~~ XD

打開會見到4個月餅罐~

月餅罐

當然入面唔會係月餅而係figure啦~

拎出吸塑後面會見到有stand跟埋~

stand上有75周年的logo~

開棺.....呀唔係, 係開盒之後就係咁樣

4隻代表不同時代的batman~

New Frontier Batman

First Appearance Batman

Hush Batman

Arkham Origins Batman

最後, 由於就咁display個大盒係完全睇唔到入面的figure, 因此我都係拎出黎display, 盒又照樣display, 感覺好似display緊2set咁~~

多謝收看~
Batman 75週年值得入, 支持!
11月會有另一個boxset 推出,個set 有邊幾款 batman?
windowxp 發表於 26-10-2014 12:41 PM
11月會有另一個boxset 推出,個set 有邊幾款 batman?

係呢個~

box 2 都幾吸引 wor,反而想知會否出 animated batman?童年情意結
Thx 推介、佢出齊都唔野少
windowxp 發表於 26-10-2014 03:19 PM
box 2 都幾吸引 wor,反而想知會否出 animated batman?童年情意結

http://www.entertainmentearth.co ... DC0141#.VE0YqPmUd8E
Good collection ~~
好似纖體廣告咁,由肥仔變大隻仔  ~ !
Kuuga_iwsp 發表於 27-10-2014 12:37 AM
Good collection ~~
好似纖體廣告咁,由肥仔變大隻仔  ~ !

其實我好少買boxset, 因為好多時single pack時已經買了, 如果只係同款簡單的repaint我就唔會儲. 不過見佢"75周年", 又只係4百幾都抵玩, 最後都訂定先~不過無得check, 中唔中sad就好睇彩數了.
jeffloh 發表於 27-10-2014 11:14 AM
其實我好少買boxset, 因為好多時single pack時已經買了, 如果只係同款簡單的repaint我就唔會儲. 不過見佢 ...

抵玩吖 ~ 淨係個75th logo已經值啦 ~ !

你灌咩q水呀
.........