Toysdaily 玩具日報

查看: 5458|回復: 18

[個人收藏] 【速拍】聖鬥士聖衣傳說 雙子座撒卡

或多或少,因為要訂雙色雙子座撒卡而買的。
昨日一收到消息就去買啦~

拎上手,個盒好細,好似SIC的盒咁,但又比想像中重~

內有:
本體、3對手、一個面具、一塊臉及頭盔,
件數不多。

本體一拎上手,感覺好重~
腕部、腳腿部都是金屬。
唔知點解,有D開心~ (可能因為之前EX太輕吧?XDDDDDDD)

高度比EX高一點,似SIC那種高度。
色彩方面也沒有過界的情況~

之後開始玩下同影下相~~~:x

戴頭盔時,要拆前後髮先得~
有想過換EX撤卡頭,
不過都係冇做到……
原因(1) SIZE不合,(2)EX撤卡鎖左入倉……:cool:

胸口的雙子座圖案清晰可見~

雙手舉高做動作,因為肩甲而有所限制……(要微曲先做到)
另外有時要企穩都有D問題……盤骨位可動位較少。

另外,這個不能脫甲,不能弄成聖衣星座形態,
那的確是可惜。
但個人覺得,除左呢一點之外,
比想像中好得多……(表情並不邪神,身體比例OK唔會話太瘦,上色冇出界~)
頭像被屏蔽

得2塊臉換而已……:34:
原本有興趣, 但睇翻設定有4個無得幪面及多數斷尾, 都係pass算
This version actually looks better than expected, thanks for the pictures.
not so bad as we thought, but the price still high.
點睇都係咁肉酸:72:
not bad but I'll wait for crab stock :34:
真係唔差喎, 但價錢就貴左D
隻野唔差,但一想到要6舊就覺得唔太值…
有金屬又唔同講法,如果比一兩件effect件,應該會好d
謝図。古古怪怪完全無愛
頭像被屏蔽
接受到... 都幾型... 但為左鍾無艷EX 而買? 就難D...
為了ex雙子死就死啦............:o