Toysdaily 玩具日報

查看: 19318|回復: 10

[分享討論] 各位師兄個玩具櫃支燈有冇長著架??

屋企新裝修,諗下好唔好將玩具櫃支燈加埋天花燈一齊開...
我諗分開好D、有需要先開
冇..................................
http://gundamatefsf.blogspot.hk/ ... ase-iii-part-2.html
如果是光管就還好,用普通射燈熱到飛起,長開加埋個關着玻璃櫃門,裏面會很熱。而最接近射燈的玩具,可能會溶油或溶膠。

雖然我個櫃下面用光管,櫃頂用省電射燈,開四五個小時,也有點暖啊。所以,ching你還是別長開了。
gazza1211 發表於 21-10-2014 11:53 PM
如果是光管就還好,用普通射燈熱到飛起,長開加埋個關着玻璃櫃門,裏面會很熱。而最接近射燈的玩具, ...

嘩!!個櫃靘到:handshake::sad:
師兄買個時間掣插頭, 計算好你在家的定時時間自動開關 ,一般佰多元有個喇
gazza1211 發表於 21-10-2014 11:53 PM
如果是光管就還好,用普通射燈熱到飛起,長開加埋個關着玻璃櫃門,裏面會很熱。而最接近射燈的玩具, ...

師兄,請教一下,呢個櫃在哪裏訂做的?thanks
VVrider 發表於 22-10-2014 01:08 AM
師兄,請教一下,呢個櫃在哪裏訂做的?thanks

我只隨便找一家在屯門家附近的傢俬店做的。自己喜歡什麼尺寸、多少層、多少格、玻璃部分和櫃部分高、什麼地方用玻璃/鏡子/木等等,飾櫃沒什麼特別,很多傢俬店多能做,要什麼照做就得啦。

每次見到師兄個櫃, 我都覺得好正.
會長開,  因為個櫃係電腦隔離, 當燈用:)   同埋加左時間制,  定時定候就會著,  唔洗去開 , 好方便

我習慣睇先開~~~~~~~~~~