Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 2015年3月 SR超合金 帝皇萬能俠SKL (官圖P6)

嘉豬 發表於 21-3-2015 10:18 AM
這種大球是否和部份SHF拉打上的差不多?我見之前有D拉打肩關節好似係咁樣。

唔同, 之前拉打肩關節的球形只是遮蓋作用, 並非雙關節
redfish 發表於 21-3-2015 10:23 AM
唔同, 之前拉打肩關節的球形只是遮蓋作用, 並非雙關節

這種雙關節做得唔夠實就一定好鬆,兩且在合金玩具上更容易變鬆(雖然佢都冇乜金)
my report also say this problem...

http://toysdaily.com/discuz/foru ... page%3D1&page=4
taken 發表於 21-3-2015 10:38 AM
my report also say this problem...

不過睇多個日本玩家REVIEW, 除左玩家TASTE, 真的唔覺有其他玩家提出, 肩位球形可以旋轉來改變拉出的方向.

是否說明書根本沒有提及?
http://taste-toy.info/2015/hobby150309.html
redfish 發表於 21-3-2015 11:00 AM
不過睇多個日本玩家REVIEW, 除左玩家TASTE, 真的唔覺有其他玩家提出, 肩位球形可以旋轉來改變拉出的方向. ...

i no see 說明書... ha ha :(

but i know 肩位球形可以旋轉.
唔知大家有無依個問題
隻SKL 心口D 金身好似有D 黑色點點
上色唔多平衡
redfish 發表於 21-3-2015 11:00 AM
不過睇多個日本玩家REVIEW, 除左玩家TASTE, 真的唔覺有其他玩家提出, 肩位球形可以旋轉來改變拉出的方向. ...

說明書冇講過, 不過個關節其實都幾多餘
做普通拉出式都得啦, 宜家多左舊野突出黎好核突
用返上隻帝王關節已經夠用,今次多餘左D。上色方面無大問題。