Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 2012榮耀盼望 Vol.244 香港佔中事件分析與美國佔領一個國家的12個步驟

http://www.youtube.com/watch?v=qyqKDomSeUk&feature=youtu.be

發人深省, 心不存偏見, 自我分析吧, 不過一早估到大部份已知
不過烏克蘭影片同香港影片可以一個模式一模一樣:oh:

香港地笑話 抬棺材甩褲——失礼死人:57:

Chris Wmh: 【臨記都係演員,精神d】

的士聯會對旺角佔中申請禁制令,代表律師在休庭時係咁話「聽講樓下有人支持我地」,叫我地跟住落去。跟佢落去一睇,成班公公婆婆拎住d 假硬膠花,又唔知想做乜。好心問佢地「究竟你班人嚟做乜」,竟然無人識答。

最離奇係個律師即刻走上前收花,係名乎其實在公公婆婆手上拎番d 花比自己,然後係咁講多謝,又話自己都係盡本分維護法治乜乜實實。呢幕戲劇相當騎呢,律師名叫陳曼琪Maggie Chan,有無人知道乜來路?

https://www.facebook.com/video.php?v=10152334245781744  

〔臨記都係演員,精神d〕的士聯會對旺角佔中申請禁制令,代表律師在休庭時係咁話「聽講樓下有人支持我地」,叫我地跟住落去。跟佢落去一睇,成班公公婆婆拎住d 假硬膠花,又唔知想做乜。好心問佢地「究竟你班人嚟做乜」,竟然無人識答。

最離奇係個律師即刻走上前收花,係名乎其實在公公婆婆手上拎番d 花比自己,然後係咁講多謝,又話自己都係盡本分維護法治乜乜實實。呢幕戲劇相當騎呢,律師名叫陳曼琪maggie chan,有無人知道乜來路?
膠人何其多,:x得幾多個
精神點!臨時演員都係演員黎:blame:

膠人膠事:57:

我代表海事訓練學院(MSTI)一年級學生作出對以下相片的感想:
相中所見的年青人全部皆為本校一年級學生, 當時大家是正在購買安全鞋這一點沒有錯, 但並不是如該群組所說的用來對付警察。 安全鞋是本校其中一個課程必要的裝備, 圖中的同學集體購買安全鞋是一項班會活動, 亦是為了下星期二的課堂做好準備, 對於被該群組誣蔑為用來對付警方, 我們對此事件都深感無奈及憤怒。
在此, 我們不會遣責該群組的誣蔑, 因為我們知道「故腦殘者無藥醫也」, 如果該群組對於我所說的課程充滿懷疑, 我們鼓勵你來電本校查詢安全鞋對本校學生的重要性及其用途 (電話: 2458 3833)。最後, 祝該群組的管理員善用腦袋, 早日康復, 亦感謝你給予我們MSTI YEAR ONE的學生一個有趣的笑話, 謝謝。

海事訓練學院一年級學生
徐同學上

條片未夠半分鐘己經有爆笑點 : "....派中情局,M十六.." !!!!!
M十六是機關槍嗎??
Military Intelligence, Section 6 MI6呀!
為何土共的宣傳永遠如此低水準?? 一班不學無術的人就得靠維穩糊口嗎??
這兩三星期土共的連續攻勢真可以岀一本笑話書

點解見倒「榮耀盼望」呢四個字都仲有人會浪費時間睇條片架{:1_374:}

各位師兄,今舖真係有火,些條八婆同條個錢志“溶”係屯門富x花園,x健花園的前法團律師代表,宜家同新法團玩緊野話做左野,要我地找四十幾萬數
原來係建制派梁美芬D人,各位師兄有無計令些D人,D衰野“羊”哂出來
What師你同D賤人敢熟幫幫手同佢地講我地屋苑條數敢細,唔好攪我地,佢問阿爺拎,重多錢啦
[歡迎廣傳]
其實我真係信有外國勢力亂港...
而且佢地一般都有9個步驟 , 不幸地已經全中。
係咪好熟口面? 唔好再呃自己話無外國勢力啦。

1. 先經商業活動給予巨額款項;
2. 以一早安插好既叛徒, 推舉此人成為地區首長;
3. 由外國勢力提供巨額資金扶值間諜政團, 操弄立法會及區議會;
4. 施政以倒行逆施為前題, 盡量激起民憤, 做成各級社會撕裂;
5. 迫走政府內有能之士, 以便安插同為外國勢力的人手操縱;
6. 摧毀司法獨立, 以防止被調查與外國勢力千絲萬縷的關係;
7. 提供資金予黑幫, 並安排警黑合作,制造社會混亂,令執法者形象低落;
8. 利用職權, 將大型工程全批予外國勢力, 旨在抽空庫房資金;
9. 收割成果, 將一個城市完全擊破, 最後由外國勢力安排回報