Toysdaily 玩具日報

查看: 21551|回復: 89

[影片] 151014警察拖示威人士到暗角並拳打腳踢

香港警犬cid,拉人12邊係咁踢
cctvb更清楚片段
警察拖示威人士到暗角並拳打腳踢
回覆大姐姐說的:「男人老狗, 仲小器過女人, 咁小事, 可以嬲到寫咁多野。 再嬲多些, 豈不要寫論文。 告辭。^_^ 」

為了掩飾自己既詞窮理盡 連字數多寡都可拿來借題發揮既 無賴至此 為免繼續丑態百出 龜縮 確係你可以做既最佳選擇
Code 發表於 15-10-2014 05:12 PM
又咁睇,當你比反佔中暴徒搞,警察唔理,
當有示威或衝擊,警察不下數次濫用權力,
過左16日,再和平都 ...

今星期一, 都唔係完全冇拉人, 幾位拆路障的市民都被拉左, 唔係完全坐視不理.
再者, 本身是違法的人和物, 居然要警察去保護, 才是最奇怪的事.

警察打人是不對, 佔中者亦唔好得去邊, 舉手扮和平實為壓逼, 舉遮似擋實為插人, 呢D場面在電視上見唔少.

而且搞到封路咁多日, 實際上是另類暴力, 根本一D都唔和平, 半點愛也沒有
回覆大姐姐說的:「N年前, 一個香煙廣告的口號是「想做就去做」, 被社會指責和批評後, 改為「應做就去做」,閣下是否明白兩者的分別? 有勇無謀者, 必一事無成。」

乜有謀無謀與否 跟行動是否應做有必然關係既咩 用下腦唔該
再者 有勇無謀不過是你的睇法而已 你睇唔倒有 又唔代表無 你以為有時 亦唔代表一定有 至於有定無 你自己慢慢諗下啦

這樣的回覆肯, 定閣下是無腦的。  發表於 16-10-2014 01:54 PM
香港人好善忘, 等我推1推.

給梁振英:
5好再穩警察笨7.
回覆大姐姐說的:「閣下如果無本事回應, 可以選擇不回, 用紅字回覆, 可看到閣下是完全不懂禮貌的。那個洋鬼子, 只是學者, 既不是法官, 也不是執法人員。 他的言論只屬他的個人見解。 只有豬才會隨便相信他人。 請有關豬隻不要對號入座」

睇你的回應 令我清楚感受到乜野叫做「 氣急敗壞 狗急跳牆」真係丑死怪 陰公豬哦
你係有料到既 咪直接指出對方理據當中的錯誤何在囉 何須顧左右而言他?
至於豬是否真會隨便相信他人 我無點了解過喎 係呢方面 或者身為同類既會清楚D都唔一定既 我估

回覆大姐姐說的:「這樣的回覆肯, 定閣下是無腦的。 」

我相信 不用太高 只要有一般平均智商水平的人只要肯動動腦 都會明白我講乜的 至於你 唔緊要既 試下將勤補拙啦 有機會既 加油!

男人老狗, 仲小器過女人, 咁小事, 可以嬲到寫咁多野。 再嬲多些, 豈不要寫論文。 告辭。^_^  發表於 16-10-2014 08:40 PM
都唔明班差人打班手無串鐵的平民打到停唔到手:blame:
唔通差人真係大哂?
就算係, 睇下今次你後面班大佬點保你
某日有隻689話前線指揮官指示發射催淚彈,
今次隻689都係話你地些班警員自把自為,
點都好差人打黑社會反彈唔會敢大, 因為黑社會做所有野都是非法勾當
宜家打普通市民打到佢飛起, 未審訊就打獲金, 香港法治何在
就算示威者犯法你咪捉左佢跟住告佢羅
真的很心痛, 香港比隻689攪成敢:sad:

回覆大姐姐說的:「一定不是佔中人士想要的,因為中央睬你都傻!! 請問香港有法治被破壞中嗎? 有勇無謀都話好, 難怪閣下連「助紂為虐」都寫錯, 真是........ 損人利己子孫冤, 閣下明白它的意思嗎?  」

正正係連[唯有「孽」隨身]都寫得出既人 至會自以為是地以為可以靠玩正字遊戲呢D無關痛癢既彫蟲小技去打擊對手吧
至於我有無寫錯?慢慢查啦你!

香港有無法治被破壞中?
不妨看看以下人仕之看法吧

再有港大法律系教授撰文論法治!

戴大為教授(Professor Davis)指出違反法律及損害法治是兩件完全不同的事──示威者可能(在公安條例下)觸犯法律,但香港及北京政府才是破壞法治。8月31日人大常委的決定排拒了反對派的候選人,令選舉雖有「一人一票」,卻不是公平及具競爭性的選舉。人大決定恣意利用了基本法的語言,卻無視基本法及人權法例中的核心概念,全無考慮到法律的確定性(legal certainty)。政府違反在中英聯合聲明及基本法保障下的人權,這才是真正對法治的威脅。相反,示威者縱然犯法,卻不會有如此的損害。
https://www.facebook.com/HKULAWP ... 832/?type=1&theater

請有關豬隻不要對號入座  發表於 16-10-2014 01:52 PM
閣下如果無本事回應, 可以選擇不回, 用紅字回覆, 可看到閣下是完全不懂禮貌的。那個洋鬼子, 只是學者, 既不是法官, 也不是執法人員。 他的言論只屬他的個人見解。 只有豬才會隨便相信他人。 請有關豬隻不要   發表於 16-10-2014 01:51 PM
回覆大姐姐說的:「大公無私, 一定是 Right Thing, 試問世上有幾多人能做到? 暫時所見的只有德蘭修女。 」

再抽離D抽到神愛世人 甚至乜乜乜啦不如 到時真係無人能做到啦 咁係咪就乜都唔駛做 唔好做 唔應做?!

N年前, 一個香煙廣告的口號是「想做就去做」, 被社會指責和批評後, 改為「應做就去做」,閣下是否明白兩者的分別? 有勇無謀者, 必一事無成。  發表於 15-10-2014 09:03 PM
回覆大姐姐說的:「明知是沒有結果的, 仍要堅持破壞法紀, 這種熱血叫「有勇無謀」。 」

你點知沒有結果?我就可以好肯定咁話你知一定有結果!不過唔知結果係點而已
破壞法紀?極權者不斷破壞法治你唔鬧 鬧D無計可施官逼民反既弱勢市民?呢D咪係欺善怕惡囉
有勇無謀?總好過助桀為虐!

一定不是佔中人士想要的,因為中央睬你都傻!! 請問香港有法治被破壞中嗎? 有勇無謀都話好, 難怪閣下連「助紂為虐」都寫錯, 真是........ 損人利己子孫冤, 閣下明白它的意思嗎?  發表於 15-10-2014 08:55 PM
be a human and do the right thing!

大公無私, 一定是 Right Thing, 試問世上有幾多人能做到? 暫時所見的只有德蘭修女。  發表於 15-10-2014 07:59 PM

打人就無事, 被打果個重要比人告
如果差人打黑社會, 我諗無人會指指點點, 因為黑社會做所有事都是犯法活動
示威人士就算犯法, 就要比差人打一獲先再告你些樣果樣
現在希望法律人士幫手, 令被打者拎返個公道
就算示威者犯法都唔應該由執法者先行私刑

6條雜差咁有黩契....相信平時執法都係咁對D犯.....

[quote]cartoon

黑影來的,個別事件 ,不作評論,示威者冒警屈警察,資料不足,不又是一堆廢話回應。
為了自己安全離開吧!當你地被打時叫你地去集會罷課班發起人明星去哂邊呢?

回家吧!

原來被打那位是公民黨成員,有片加律師,仲可以用黑影回應?
班明星又係Facebook發表偉論,少年們被打時你們去左邊?
taken 發表於 15-10-2014 09:14 AM
班明星又係Facebook發表偉論,少年們被打時你們去左邊?

你都好奇怪,不問為何有人被打,卻問不在場的人在做什麼?為什麼不問特首為什麼一句回應也沒有呢?
我用開下載影片的SOFTWARE出問題....有無CHING有其它介紹.....  .....想保留一點香港歷史見證...

taken 發表於 15-10-2014 09:14 AM

而家佔中運動已經唔係一方號召.....各有各做...相信學聯學民都唔支持今次衝擊龍和道.....
hk小文 發表於 15-10-2014 09:24 AM
你都好奇怪,不問為何有人被打,卻問不在場的人在做什麼?為什麼不問特首為什麼一句回應也沒有呢?

689一向唔回應哩D啦!你仲咁天真政府同大陸會同你坐下傾?

唔好再想和平靜坐會逼到大陸退讓。

當然要問班發起人同明星去左邊啦!當初佢地不斷叫人出去依家少年們被打佢地就閃人,唔使負責?
hk小文 發表於 15-10-2014 08:49 AM
[quote]cartoon

黑影來的,個別事件 ,不作評論,示威者冒警屈警察,資料不足,不又是一堆廢話回應。

相信今次警方唔會講呢堆廢話...否則自打嘴巴.....勢難面對國際輿論...
cartoon 發表於 15-10-2014 09:41 AM
而家佔中運動已經唔係一方號召.....各有各做...相信學聯學民都唔支持今次衝擊龍和道.....

一開始無領袖已經死得,睇住班友各自話事。大陸見到咁仲使乜同你傾?

等你地內戰已經足夠。少年們和平談判係唔work架,回家吧!

[高光高對比]警察拖示威人士到暗角並拳打腳踢

https://www.facebook.com/video.php?v=10152486099508505
https://www.youtube.com/watch?v=-5H2-NYWsqk

仲話睇吾到ge人我原諒你,因為你一定係失明人仕