Toysdaily 玩具日報

[改造交流] [舊模返新] 1991年的1/144 GP-02A

由1991年走到2013年
1991 1/144 GP-02A
+
2013 RG GP-01Fb

舊模, 再加上新模型的骨架, 用以增加細節和可動性

加燈, 用上7粒藍色LED燈再加上1粒綠色LED燈
3藍: 左肩推進器
3藍: 右肩推進器
1藍: 核彈火箭炮
1綠: 頭部

背面, 頭部的後枕位置也是發光的, 頭部上色前先用銀油噴上去了, 用作反光
噴咀用上金屬零件~

盾!
一直覺得GP02A的盾是一個匪夷所思的構造!
咁大個盾, 但係個手柄位咁細...!?
點揸得實...???
用咗GP01Fb個盾同手既連接位, 連上GP02A個盾, 實返D又似樣少少啦...
之前就咁用手實在太兒戲啦...玩我咩......

嚟張霸氣少少既相~

回看1991年到2013年...
再由改造前到改造後既作品~
實在感動!!! :$

最後都分享少少改造~

腳, 斬開咗6件, 加上GP01既零件, 仲有少少其他既改件

因為用GP01Fb既骨架, 連接部份變得唔一樣, 要改咗佢, O係啱既位鑽個洞, 塞枝模型框落去, 連接GP01既骨

頭噴咗銀底先, 用作後光...
由於噴油經驗非常淺......
所以唔講咁多啦...:(

腰位, 用咗畢地造出需要既造型

身體用膠皮加厚咗, 感覺大隻D~

第一次通電, 頭仲未上色......:x

第一次玩舊模, 可以改善既地方仲有好多......
多謝各位!

勁作!!
Support!!{:1_377:}
GP02A , 超正~{:1_377:}
今人感
花咗咁多時間大改、點解唔影D好D清D既相等我哋欣賞呢。
支持!!!期待加相~~
謝謝大大的作品和製作分享
大工程,加油:57:
等RG
     .
:78: